Yönetmenlik Yemek Pişirmek Gibidir - Son Dakika
Magazin

Yönetmenlik Yemek Pişirmek Gibidir

Yönetmenlik Yemek Pişirmek Gibidir

Woody Allen film çekmeyi mutfakta şef olmaya benzetiyor.

06.10.2012 06:03

'Roma'ya Sevgilerle' adlı yeni filminde; kadın- erkek ilişkilerine yine farklı bir açıdan bakan Woody Allen, filminin perde arkasını, kadın-erkek ilişkilerine bakışını ve kariyerini anlattı. İşte Allen'ın; Penelope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Ellen Page gibi oyuncuların rol aldığı filmiyle ve mesleğiyle ilgili söyledikleri:

YILLARDIR İSTİYORDU

Yıllardır Roma ve Roma'da yaşayanlarla ilgili film yapmayı istiyordum. Uygun şartlar da gerçekleşince, balıklama atladım. Filmin sanat ve görüntü yönetmenleri; Roma'nın en güzel yerlerini buldu. Roma'daki hayat tarzından çok etkilendim.

Ünlü yönetmen Ingmar Bergman'a göre; filmlerde müzik kullanmak çok gereksiz bir şey. Ben ona katılmıyorum ve filmlerin ruhunu taşıyan müzikleri kullanma konusunda oldukça cömertim.

İlk filmimden bu yana birçok besteciden, birçok unutulmaz eser kullandım. Bir sahneye Gershwin veya Mozart ekleyince ortaya çıkan sonuca bir bakın; bu gerçekten insana iyi hissettiriyor. Bu film için de birçok melodi dinledik ve kulağımıza hoş gelen, filmle örtüşen her müziği değerlendirdik.

Bugüne kadar çektiğim hiçbir filmden tam anlamıyla tatmin olmuş değilim. Tek isteğim izleyicilerime karşı beni utandırmamaları... İlk filmimi 1968'de çektim ve o günden bu yana o filmi hiç izlemedim.

FİLMLERİNİ İZLEMİYOR

Bir film yapmak, şef olup da yemek pişirmekle aynı şeydir. Mutfakta bütün gün çalışıp dilimlemek, kesmek, sos yapmak insanın yemek yeme konusundaki iştahını da kesiyor. Filmlerin oluşma aşamasını da buna benzetiyorum. Yazıp, yönetip, çekip, aktörlerle uğraşıp üzerine müziği ekledikten sonra o filmle işim bitiyor ve bir daha izlemek istemiyorum.

ROBERTO BENIGNI'DEN KORKUYORDUM

Penelope Cruz; çok çalışkan, çalışması çok kolay, çok yetenekli ve yaratıcı bir oyuncu... Daha ne olsun?

Roberto Benigni'yle çalışmaktan korkuyordum. Onu kontrol edemeyeceğimi düşünüyordum ama inanılmaz entelektüel bir davranış sergiledi ve beni utandırdı.

Yaşadığım yerde; New York'ta film çekmeyi seviyorum. Şimdi de orada dramatik bir film çekiyoruz. İki muhteşem oyuncu; Cate Blanchett ve Alec Baldwin ile birlikteyiz... Cate ile ilk kez çalışıyoruz, Alec ile üçüncü kez bir aradayız.

"ARTIK YAŞLIYIM"

"Senaryo yazım aşamasında benden izler taşıyan bölümler varsa, o kısımları beyaz perdede kendim oynamak istiyorum. Gençken filmlerde çok daha fazla gözüküyordum ama artık başroldeki kadınlarla romantik ilişkiler yaşamak için oldukça yaşlıyım."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yönetmenlik Yemek Pişirmek Gibidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement