2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı - Son Dakika
Otomobil

2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı

2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı

28 model arasından seçilen yedi finalist, 22 ülkeden 59 jüriyle belirlendi. BYD gibi Çinli markalar da finalistler arasında yer alıyor. Yedi finalistten beşi tamamen elektrikli araçlardan oluşuyor. BMW, Volvo, Kia, Peugeot, Renault ve Toyota'nın modelleri aday gösterildi.

28.11.2023 11:08

2024 için Yılın Otomobili Ödülü adayları açıklandı. 28 model arasından seçilen yedi finalist, 22 ülkeden 59 jüriyle seçildi. İlginç şekilde finalist arasında BYD gibi Çinli markalar da bulunuyor. İşte Car of the Year için aday gösterilen otomobiller.

Car of the Year finalistleri belli oldu

2024 yılı için en iyi otomobil listesi, elektrikli araçların yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor. Buna göre yedi finalistten beşi tamamen elektrikli araçlardan oluşuyor. Listeye ilk kez giren BYD, Seal modeliyle Çinli araçların uluslararası alanda tanınırlığını gözler önüne seriyor.

2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı

BMW'nin tamamen elektrikli i5 versiyonu dahil olmak üzere yeni 5 Serisi de finalistler arasında yer alıyor. Öte yandan Volvo EX30 modeli, ödüllü XC40'ın izinden gidiyorken; Kia EV9 bir önceki EV6'nın başarısını devam ettirmek istiyor.

The Last of US 2. sezonu bekleyenlere kötü haber! Yine…

Toyota'dan ise bu yıl Prius yerine C-HR seçildi. Finalist olarak gösterilen Renault modeli elektrikli Scenic oldu. Neredeyse her yıl ödül kazanan Peugeot, bu yıl 3008 SUV ile geri dönüyor. 2024 Car of the Year için tüm adaylar şu şekilde:

BMW 5-Serisi

BYD Seal

Kia EV9

Peugeot E-3008/3008

Renault Scenic

Toyota C-HR

Volvo EX30

2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı

Farklı segmentlerden ve güç aktarma seçeneklerinden oluşan modeller, 26 Şubat'ta yapılacak oylama kapsamında değerlendirilecek. Ancak seçilen araç, elektrikli çağa öncülük eden bir otomobil olacak gibi duruyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Otomobil 2024 Yılın Otomobili Ödülü Adayları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement