İtalyan Efsanesi Maserati 100. Yılını Kutluyor - Son Dakika
Otomobil

İtalyan Efsanesi Maserati 100. Yılını Kutluyor

İtalyan Efsanesi Maserati 100. Yılını Kutluyor

Lüks ve yüksek performanslı spor otomobiller üretmesiyle tanınan İtalyan otomobil üreticisi Maserati, 100. yaşını kutluyor.

06.12.2013 11:00  Güncelleme: 11:01

Maserati, 2014 yılı boyunca dünya genelinde düzenlenecek ve ses getirecek etkinlikler planlıyor. Bu etkinlikler kapsamında çok sayıda ikonik modelini, Museo Casa Enzo Ferrari'de sergileyecek olan Maserati'nin 100. Yılına özel hazırlanan www.maserati100.com adresli web sitesi üzerinden markanın 100. Yıl etkinlikleri ile ilgili tüm bilgilere de erişilebiliyor.

Ülkemizde Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından distribütörlüğü yürütülmekte olan Maserati'nin 100. yılına özel tasarlanan logosu ise markanın "Sıradanlık Karşıtı' felsefesini doğrudan yansıtıyor.

Türkiye'de Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen Maserati, 100 yaşında. 1 Aralık 1914'te Bologna'da kurulan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati 100. yılını, dünya genelinde bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Doruk noktası, 19 ? 21 Eylül 2014 tarihlerinde Modena'da yapılacak olan büyük Maserati buluşması olması hedeflenen etkinliklerin Maserati tutkunları tarafından ilgi ile bekleniyor. Maserati tutkunları, markanın 100. Yılına özel hazırlanan www.maserati100.com adresli web sitesi üzerinden 100. Yıl etkinlikleri ile ilgili tüm bilgilere erişebiliyor. Dünyanın dört bir yanından etkinliğe katılması ön görülen, yaklaşık 250 Maserati modelinin Modena'da bir araya geleceği ve üç gün sürmesi düşünülen etkinlik kapsamında İtalya'da çeşitli sürüş aktiviteleri düzenlenecek.

İlk aracı olan ve tam bir yarışçı olarak adlandırılabilecek "Tipo 26' 1926 yılında yollarda boy göstermeye başlayan, spor otomobil kavramını lüks ve prestijle birleştiren Maserati, farklı ülkelerde de başarısını katlayarak büyütmeyi sürdürüyor. Bugün Amerika pazarının en hızlı büyüyen markası konumuna gelen Maserati, başta Çin olmak üzere en yüksek ticari hacmi yakaladığı, dünyanın yaklaşık 70 ayrı ülkesinde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

Sporla prestij kavramının mükemmel birleşimi!

Maserati 1926'da ürettiği ilk aracı tipo 26'nın zaferlerle dolu öyküsünü takiben, 1947 yılında ilk binek aracı A6 Grand Tourer ile dünyayı şaşkına çevirmeyi başardı. 1963'te ise dünyanın ilk spor lüks sedanı Quattroporte'nin ilk nesliyle otomotiv pazarına daha önce var olmayan bir otomobil kazandırmış oldu. İlk kez yollara çıktığı 1963 yılında beri lüks sportif sedan segmentinin öncüsü olarak tarihe geçen Quattroporte, bugün de göz kamaştıran tasarım anlayışı ve üstün performansı ile göz kamaştırıyor. Bugüne kadar ürettiği tüm modellerle spor otomobil kavramına yeni bir bakış açısı kazandıran Maserati günümüzde, 4 kişilik süper Coupe'si GranTurismo'nun yanı sıra yeni üretim stratejisinin en önemli parçalarını oluşturan Quattroporte ve 1950'lerin klasik A6 GCS modelinden de izler taşıyan Ghibli ile de adından sıklıkla söz ettiriyor. Maserati'nin 100. Yıldönümüyle mükemmel şekilde örtüşen Quattroporte ve Ghibli, kendi sınıflarında fark yaratmaya devam ediyor.

"Sıradanlık Karşıtı' 100 Yıla Özel Logo:

Bologna'nın merkezinde yer alan Neptün çeşmesinden ilham alan ve Mario Maserati tarafından tasarlanan üç mızraklı Maserati logosunun yanında markanın 100. Yılına özel hazırlanan özel logosu dikkatleri üzerine çekiyor. Bir madalyonu çağrıştıran ve Maserati'nin otomobil üretimindeki 100 yıllık tutkusunu ifade edecek şekilde tasarlanan logo aynı zamanda markanın yarışçı ruhunu da sembolize ediyor. Maserati'nin rakipleri ile hiçbir benzerlik göstermeyen tasarım anlayışının da bir yansıması olan bu özel logo, Maserati'nin "Sıradanlık Karşıtı' olan temel felsefesinin sürekli hatırda kalmasını da sağlıyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil İtalyan Efsanesi Maserati 100. Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement