Lancia Thema Satışa Sunuldu! - Son Dakika
Otomobil

Lancia Thema Satışa Sunuldu!

Lancia Thema Satışa Sunuldu!

Lancia markasının amiral gemisi unvanını taşıyan Thema isminin yeniden yollara dönüşünü simgeleyen yeni model, Türkiye’de de 87 bin Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerde yerini aldı.

27.05.2012 12:30

Chrysler'in efsanevi 300 modeli temel alınarak geliştirilen arkadan itişli Lancia Thema, boyutlar, konfor ve etkileyici görsellik gibi tipik Amerikan öğelerini, şık İtalyan iç/dış tasarım detayları ve lüks unsurlarla süslenmiş donanım özellikleriyle kombine etmiş olmasıyla ön plana çıkıyor. Zengin donanım özellikleriyle de dikkatleri üzerine çeken Lancia Thema, 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla kombine edilmiş 3.0 litre silindir hacimli V6 yapılı 239 HP'lik Multijet II dizel motorla lüks sedan sınıfındaki rekabete katılıyor.

İtalya'nın aristokrat otomobil üreticisi Lancia'nın ilk olarak 1984 yılında yollara çıkan efsanevi amiral gemisi Thema'nın yeni nesli, Mayıs ayı itibariyle Türkiye yollarında da çıkmaya başladı. 87 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Lancia bayilerinde yerini alan yeni Lancia Thema, boyutlar, konfor ve etkileyici görsellik gibi tipik Amerikan öğelerini, şık İtalyan iç/dış tasarım detayları ve lüks unsurlarla süslenmiş donanım özellikleriyle kombine etmesiyle ön plana çıkıyor.

Lancia Thema: Lüks Güvenlik Teknoloji Üssü!

Yeni Lancia Thema, 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla kombine edilmiş 3.0 litre silindir hacimli V6 yapılı 239 HP'lik Multijet II dizel motorla lüks sedan sınıfındaki rekabete katılıyor. Tek fakat zengin donanım paketiyle dikkat çeken Lancia Thema'da; 7 hava yastığı, ESP, ABS, TCS, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Yağmur Fren Destek Sistemi, Acil Fren Destek Sistemi, Çift Bölmeli Panoramik Açılır Tavan, Ön ve Arka Park Sensörleri, Anahtarsız Giriş Sistemi, Yağmur ve Nem Sensörü, Pusula, Otomatik Adaptif Bi-Xenon Farlar, 18 inç'lik alüminyum alaşım jantlar, deri döşeme, havalandırmalı ve hafızalı ön koltuklar, ısıtmalı ön/arka koltuklar, elektrikli hız sabitleme sistemi, çift taraflı otomatik klima, direksiyondan kumandalı CD/DVD/MP3/radyo ve Garmin navigasyon sistemi, AUX ve USB girişleri, 276 Watt'lık amfi, 6 hoparlörlü müzik sistemi, Bluetooth ve 8.4 inçlik dokunmatik ekran ile birlikte Keyless Go (Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma) gibi ekipmanlar standart olarak sunuluyor.

Lancia Thema'da ayrıca geceleri ve her türlü zayıf ışıklı durumda azami görüşü garanti etmek amacıyla Xenon Smartbeam™ isimli kendinden uyarlanabilen aydınlatma sistemi standart olarak sunuluyor. Parkview™ yani Geri Görüş Kamerasıyla da (isteğe bağlı donanım kapsamında) donatılabilen Lancia Thema'da geri vites kullanıldığı anda bir kamera otomatik olarak etkinleşerek kokpit panosunun içine entegre edilen 8,4 inç ebadındaki ekrana yolun görüntüsünü yansıtıyor.

5 metreyi aşan uzunluğa, 1.5 metreyi aşan yüksekliğe ve 1.9 metreye varan genişliğe sahip Yeni Lancia sedanı, 3 metreyi geçen aks mesafesiyle de lüks sedan sınıfının boyutlar anlamında en başarılı örneklerinden biri olarak kendini belli ediyor. Güçlü krom ızgarayı taçlanlandıran Lancia logosu, C şeklindeki LED teknolojili farlar, kaslı motor kaputuyla dikkat çeken Lancia Thema, aynı zamanda agresif profil ve arka tasarımıyla da yolda şüphesiz tüm dikkatleri üstüne çekeceğini garanti ediyor.

Yeni Lancia Thema, ülkemizde sadece 3.0 litre V6 yapılı 239 HP güç ve 550 Nm tork üreten Multijet II dizel motorla ithal ediliyor. 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla kombine edilen Lancia Thema 3.0 V6 Multijet II, 0-100 km/s hızlanmasını 7.8 saniyede tamamlıyor. 232 km/s'lik maksimum hıza erişen Lancia Thema, 100 km'de ortalama 7.1 litrelik yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Lancia Thema Satışa Sunuldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement