LP 700-4 Roadster'in Tercihi Özel Yapım Pzero - Son Dakika
Otomobil

LP 700-4 Roadster'in Tercihi Özel Yapım Pzero

LP 700-4 Roadster\'in Tercihi Özel Yapım Pzero

Pirelli ve Lamborghini arasındaki resmi ortaklık giderek güçleniyor.

08.02.2013 09:25

Yeni Lamborghını Aventador LP 700-4 Roadster'in Tercihi Özel Yapım Pzero

Milano merkezli şirket, yeni Aventador LP 700-4 Roadster için özel olarak tasarlanan P Zero lastikler geliştirirken; ultra yüksek performans P Zero lastik serisi, dünyadaki en güçlü arabaların ihtiyacını karşılamak için tasarlandı.

Yeni Pirelli Roadster, Amerika'nın Florida eyaletinde normal yollarda ve Homestead pistinde uluslararası basına tanıtılırken, aracın ön lastiklerinde 255/30ZR20 ölçülü, arka lastiklerinde ise 355/25ZR11ölçüsünde PZero lastikler kullanıldı.

Gazeteciler tanıtım boyunca yeni Lamborghini Aventador'un tam performansını P Zero Corsa ve P Zero lastikleri ile test etme imkanı buldular. Pirelli'nin ultra yüksek performans serisininbir parçası olan P Zero Corsa, özellikle yeni Roadster'ın performans ve gücünü yarış pistlerinde vurgulamak için tasarlandı.

En son çıkan Lamborghini'nin özel siparişle üretilen P Zero lastikleri, Pirelli ve Lamborghini mühendislerinin yakın işbirliğinin sonucu, en iyi yol tutuş, konfor ve aracın sadece üç saniye içinde 100 km/s hızdan 350 km/s hıza çıkabilmesini garanti ederek segmentinde çığır açıyor.

Geliştirme işi, Pirelli teknisyenleri tarafından özellikle lastiklerin yuvarlanma direnci üzerinde durularak gerçekleştirildi. Lamborghini'nin dört çeker sisteminin ihtiyaçlarına en iyi cevapları vermek için, lastiklerin yapısında özel kullanılıyor. Bu, lastiğin, deforme olmasını, yüksek performansı sürdürmesini ve yuvarlanma karakterinin korunmasını sağlıyor.

Yeni P Zero lastikleri, maksimum yol tutuş kabiliyeti ve değişen hızlara hızlıca tepsi vermek ve aracın tüm gücünü yola en iyi şekilde aktarmak için geliştirildi.

Lastikler, Pirelli'nin üstün 'Next Mirs' teknolojisinin kullanıldığı Turin yakınlarındaki Settimo Torinese tesisinde üretiliyor. Bu sistem, Pirelli'nin tamamıyla robotlaştırılmış lastik üretim sürecinin son evrimi olarak biliniyor.

Bu son teknoloji P Zero lastiklerinin geliştirilmesinde motorsporlarında edinilen tecrübelerden faydalanılıyor.

PIRELLI P ZERO AiLESi

P Zero serisi2007 yılında Pirelli'nin ultra yüksek performanslı lastikleri olarak lanse edildi. PZero ailesinin yüksek güvenlik standartları, geliştirilmiş yol tutuşu, kısaltılmış fren mesafesi ve konfor özellikleri lastiklerin en temel karakteristik özelliklerini oluşturuyor. Taban desenindeki bileşenler, özel nanokarmalar sürücüye hem konfor hem de spor performansı sağlıyor.

Tabandesenindeki üç derin uzunlamasına çizgi ıslak zeminde akustik konforun yanı sıra maksimum tutuş sağlıyor. P Zero lastiklerinin/50'den/25'e ve 17 inçten 21 inçe kadar 130 farklı versiyonu bulunuyor..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil LP 700-4 Roadster'in Tercihi Özel Yapım Pzero - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement