Opel Bochum Tesislerini Kapatıyor - Son Dakika
Otomobil

Opel Bochum Tesislerini Kapatıyor

Opel Bochum Tesislerini Kapatıyor

Bochum'daki tesislerini kapatma kararı alan Opel'de tarih kesinleşti.

23.04.2013 10:30

İşçilerin, sıkı tasarruf tedbirleri içeren yeniden yapılandırma planını reddetmesinin ardından Bochum'daki tesislerini kapatma kararı alan Opel'de tarih kesinleşti.

2014 sonunda kapatılacak olan Bochum tesislerinde çalışan 2 binden fazla işçi ve üretimi yapılan Zafira modelinin geleceği ise belirsizliğini koruyor.

2014'ÜN SONUNDA ÜRETİME SON VERİLİYOR

Opel Denetleme Kurulu, Rüsselsheim'daki toplantısında, Bochum fabrikasında 2014 sonunda arama üretimine son verilmesi kararını onayladı. İşçiler, bazı tavizler karşılığında araba üretiminin 2016 yılı sonuna kadar devam etmesini öngören anlaşmayı reddetmişlerdi. 300 dolayında Türk olmak üzere yan firmaların işçileriyle birlikte 4 bin dolayında işçinin geleceği için Opel yönetimi çözüm aranacağını açıkladı.

İşçi Temsilciliği Başkanı Rainer Einenkel, ön hazırlık olmadan araba üretiminin başka fabrikaya kaydırılmasının mümkün olmadığını söyledi. Zafira modelinin 2014 yılı sonuna kadar sadece Bochum'da üretilmesinin anlaşmayla kararlaştırıldığını hatırlatan Einenkel, işverenin buna uymaması halinde hukuksal yollara başvurmayı planladıklarını söyledi.

2016 PLANI SUYA DÜŞTÜ

Opel yönetimi son olarak fabrikanın faaliyetlerini devam edebilmesi için hazırlanan yeniden yapılanma planını çalışanlara sunmuştu.İşçiler tarafından reddedilen plan, Opel Bochum çalışanlarına ücret artışı talebinde bulunmamaları şartıyla belli oranda iş garantisi öngörülüyordu. Buna göre fabrikada üretim 2016 yılına kadar devam edecek, bundan sonra ise halen fabrikada çalışan 3 bin personelin 1200'ü başka tesislere kaydırılacaktı. Bochum tesislerinin 2014'te kapatılacağının kesinleşmesinin ardında sözkonusu planın reddedilmesinin olduğu düşünülüyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Opel Bochum Tesislerini Kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement