1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika
Politika

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, "Bütün emekçileri, emek dostlarını, bu ülkeyi seven, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi ve her kesimi 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet ediyorum.

30.04.2018 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, "Bütün emekçileri, emek dostlarını, bu ülkeyi seven, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi ve her kesimi 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet ediyorum." dedi.

Akkaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın işçilerin bayramı ve mücadele günü olduğunu belirterek, Türkiye ve dünyada yarın işçilerin alanlarda toplanacağını ifade etti.

127 yıldır engellemelere rağmen dünyanın bütün ülkelerinde işçilerin, 1 Mayıs'ta haksızlığa ve baskıya karşı dayanışma içinde bulunduğunu anlatan Akkaya, "Bütün emekçileri, emek dostlarını, bu ülkeyi seven, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi ve her kesimi 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Akkaya, alanlarda taleplerini dile getirecek olan işçilerin, OHAL'i protesto edeceklerini ve " 15 Temmuz'u bahane ederek, savunma hakkı verilmeden işlerinden atılan emekçilerin sesi olacağını" vurguladı.

Türkiye'de her gün dört işçinin yaşamını yitirdiğini belirten Akkaya, işçilerin yarın iş kazalarını da protesto edeceklerini anlattı.

Ankara Valiliği'nin, işçilerin yaptığı başvurularda önce alanları yasakladığını ardından işçilerin atacakları sloganlara da yasak getirdiğini öne süren Akkaya, yasaklandığını iddia ettiği bazı sloganları söyledi.

Akkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında, "Allah aşkına OHAL'in terör dışında kullanılması olmuş mudur?" dediğini ancak başka bir konuşmasında ise "OHAL'i iş dünyası rahat etsin, grev tehdidi olan yere OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz." ifadesini kullandığını savundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiğini ileri süren Akkaya, şunları söyledi:

"Yandaş medya bunu görmezlikten geldi ama bir internet sitesinde bu haber olarak yayınladı. Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı adaylığının konuşulduğu bir dönemde, Sayın Genelkurmay Başkanı ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü'nün orada ne işi vardı? Ne oldu biliyor musunuz? Bunu gündeme getiren internet haber sayfasının müdürü görevinden alındı. 24 Haziran'da yapılacak seçimleri kazanmak için ne kadar uygunsuz çalışma varsa, kişilere baskı uygulanması gerekiyorsa ve seçimi alma adına bir korku imparatorluğunun yaratıldığının da bir göstergesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement