2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 Yılı Bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor.

12.11.2016 02:00

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 Yılı Bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında operasyonların yapıldığı Şırnak, Diyarbakır gibi illerde oluşan tahribata değindi.

PKK'nın çukur siyasetini asla kabul etmediklerini belirten Bekaroğlu, "Oralarda bir tarih, bir kültür, yaşanmışlıklar vardı, bunları yıktınız. Buraları böyle yıkmayabilirdiniz, şimdi de kimseye bir şey sormadan yapıyorsunuz." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de Erzurum'un deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, kentsel dönüşüm projesinin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasra ilçesinde termik santral projesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Eşsiz bir güzelliğe sahip doğanın santralle yok edileceğini öne süren Yalçınkaya, "Altına imza attığınız projeyle işlediğiniz suçun, önünü açtığınız tahribatın farkında mısınız? Amasra'yı ve Bartın'ı etkileyecek bu projeyi niye Bartın halkına sormuyorsunuz?" diye konuştu.

Yalçınkaya'nın, konuşmasının ardından Amasra'nın bir fotoğrafını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye göstermesi üzerine Komisyon Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, komisyon çalışmalarına bu tür malzemelerin getirilmesinin yasak olduğunu ifade etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise 1994 yılında İstanbul'a gittiğinde insanların maskeyle gezdiğini gördüğünü, bugün ise hiçbir kentte böyle bir manzaranın görülmediğini dile getirdi.

Kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Dağ, "Kentsel dönüşüm daha önce rantsal dönüşüm gibi algılanıyordu ama bugün kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğu herkes tarafından dile getirilmekte. Sadece bunun nasıl yapılacağı yönünde tartışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement