AK Partili Elitaş: "Alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacağız" - Son Dakika
Politika

AK Partili Elitaş: "Alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacağız"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın 'çıraklık dönemi' dediği, 'kalfalık dönemi' dediği, 'ustalık dönemi' dediği süreçlerden bugün, dünyada satın alma gücü partisine göre 11'inci sıraya getirdiysek, inşallah 'ustabaşılık' döneminde Türkiye'yi daha da ileriye götürüp...

16.12.2022 20:41  Güncelleme: 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın 'çıraklık dönemi' dediği, 'kalfalık dönemi' dediği, 'ustalık dönemi' dediği süreçlerden bugün, dünyada satın alma gücü partisine göre 11'inci sıraya getirdiysek, inşallah 'ustabaşılık' döneminde Türkiye'yi daha da ileriye götürüp belki ilk 10 arasına girdirmek için gayret edeceğiz." dedi.

Elitaş, TBMM Genel Kurulunda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde grubu adına söz aldı.

Gezi olayları, 17-25 Aralık yargıda darbe girişimi, terör saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi gibi pek çok iç ve dış hain saldırıyla mücadele edilirken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle istikrarın sağlandığını belirten Elitaş, Türkiye'nin tüm bu olumsuzluklara rağmen 2011-2021 yılları arasında yıllık ortalama 5,8 oranında büyümeyi başardığını söyledi.

Türkiye'nin, küresel finans krizlerine rağmen alınan önlemler neticesinde pozitif ayrıştığını dile getiren Elitaş, 2021'de OECD ve AB ülkelerinden 2 kat daha fazla büyüme göstererek yüzde 11,4'le son 50 yılın en yüksek büyüme hızına ulaştıklarını ifade etti.

"Alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacağız"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Türkiye ekonomisinin, Orta Vadeli Program hedeflerine büyük ölçüde uyumlu hareket ederek dengeli bir görünüm sergilediğini dile getirdi.

Enflasyonla mücadelede bugüne kadar yönetilen, yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla gerekli adımları hızla hayata geçirdiklerini anlatan Elitaş, bundan sonra da aynı yaklaşım çerçevesinde vatandaşların alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacaklarını belirtti.

Mustafa Elitaş, enflasyon beklentilerinin artık kontrol altında olması, fiyat istikrarı ve finansal istikrara yönelik önlemler, kararlı duruşla bu aydan itibaren enflasyon oranında kesintisiz bir düşüşün yaşanacağı bir dönemin başladığını ifade ederek, "Enflasyon dinamikleri her geçen gün iyileşmekte ve aylık veriler geçmiş yıl ortalamalarına benzer gerçekleşmeye başlamaktadır. Böylece, yılın ikinci yarısında ilk yarısına kıyasla belirgin şekilde aylık enflasyonun gerilediği görülmektedir. Bu çerçevede, enflasyon oranının 2022 yılı sonunda yüzde 65'e, 2023 yılı sonunda ise yüzde 25'e gerilemesi beklenmektedir." diye konuştu.

"Türkiye, 2022 yılında satın alma gücü paritesine göre 11'inci sırada"

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin, "AK Parti hükümetinin 21. bütçesinin bir rekor olduğu, bundan sonra bu tür rekorlar olmaması gerektiği" şeklindeki sözlerini hatırlatan

Elitaş, "2012'de söylediğiniz nasıl tutmadıysa inşallah 2028 yılında da AK Parti, Cumhur İttifakı 26'ncı bütçesini gerçekleştirmek üzere burada sizlerin huzurunuza gelecek." dedi.

Süleyman Demirel'in "Kim ne verdiyse 5 fazla vereceğim." dediği ve emeklilik yaşını 38'e düşürdüğü dönemde Kesici'nin Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olduğunu anlatan Elitaş, "O zaman Türkiye'nin aktüeryal dengesini olağanüstü derecede olumsuz etkileyecek bir süreçte maalesef bir müsteşar olarak, bir teknik adam olarak ne itiraz etmiş ne de olumsuz sonuçlarıyla ilgili herhalde Sayın Demirel'i uyarmamıştır diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kesici'nin müsteşarken Türkiye ekonomisinin 18. sırada olduğunu anlattığını dile getiren Elitaş, şunları söyledi:

"Size Euronews'ün bilgilerini ifade etmek istiyorum. Türkiye ekonomisi satın alma gücü paritesine göre 2000 yılında 18'inci sırada, 2001 yılında 18, 2011 yılında 16, 2013 yılında 14, 2016 yılında 13, 2022 yılında satın alma gücü paritesine göre 11'inci sırada. Cumhurbaşkanımızın 'çıraklık dönemi' dediği, 'kalfalık dönemi' dediği, 'ustalık dönemi' dediği süreçlerden bugün, dünyada satın alma gücü partisine göre 11'inci sıraya getirdiysek, inşallah 'ustabaşılık' döneminde Türkiye'yi daha da ileriye götürüp belki ilk 10 konum arasına girdirmek için gayret edeceğiz."

"Rütbeli demokrasiden milletin egemenliğine geldik"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, bir dönem yargının, ülkeyi ve siyasileri yargısal kararlarla dizayn etmeye çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yargı mensuplarının Genelkurmay Başkanlığında esas duruşta bekleyip ayakta alkışladıkları dönemi de biliyoruz ama hamdolsun, artık rütbeli demokrasiden, dizayn edilen demokrasiden milletin kayıtsız şartsız egemenlik hükümranlığına doğru gelmiş olduk."

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin Genel Kurulda, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin'in ise ekonomiye yönelik torba kanun teklifinin görüşüldüğü Sanayi Komisyonunda sure ve ayetlerden örnekler vererek konuşma yaptıklarına dikkati çeken Elitaş, "Bundan yıllar önce başörtüsüyle giren hanımefendilere, 'Haddini bildirin bu hanıma' denilen bir kürsüyü gördük. O günden bu tarafa neler çektiğimizi çok iyi biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye kapatma davasında, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 2'nci maddesine verdiği değişiklik önergesinde "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına 'cemaat' ifadesini yerleştirmiştir." denilerek yargılandığını anlatan Elitaş, Hamzaçebi ve Şevkin'in ifadelerine katıldığını, CHP'nin, inanan bir Türkiye'de insanların artık ruhuna tercüman olma noktasına gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 27 Nisan e-muhtırasını hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"İlk defa bir irade, milletin temsilcisi, milletten aldığı yetkiyi sonuna kadar kullanarak 28 Nisan tarihinde 'Herkes haddini bilecek, herkes yerini bilecek, ben buradayım.' dedi. İşte o lider Recep Tayyip Erdoğan'dı. 15 Temmuz'da hain darbe girişimini engelleyen, 27 Nisan'da liderine güvenen bu millet, o liderin millet iradesine karşı duranlara rest çekeceğine inandığı için 15 Temmuz'da tanklara göğsünü siper etti, uçaklara göğsünü siper etti. Bugün artık demokrasinin sahibinin 85 milyon Türk vatandaşı olduğunu tescilleyen adam Recep Tayyip Erdoğan oldu."

AK Partili Elitaş: "Alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Partili Elitaş: 'Alım gücünü koruyacak şekilde adımlar atacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement