5. Dalga Kuvvet Komutanlarına - Son Dakika
Politika

5. Dalga Kuvvet Komutanlarına

5. Dalga Kuvvet Komutanlarına

28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veren 6 emekli general, mahkemede.

28.05.2012 12:12  Güncelleme: 21:07

28 Şubat soruşturması kapsamında 6 emekli general tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi, İstanbul'da gözaltına alınmıştı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra emniyet görevlilerinin nezaretinde bir polis minibüsüne bindirilen emekli orgeneraller Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

Koman, Kılıç, Köksal ve Çörekçi, Ankara'ya gönderildi.

İFADE İÇİN 9 KİŞİ ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kamuoyunda 28 Şubat soruşturması olarak bilinen "Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek" suçu ile ilgili 5237 sayılı TCK'nın 312/1 (765 Sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 25.05.2012 günü İstanbul, İzmir, Silivri ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 251/6 maddesi gereğince yazı yazılarak, 9 şüphelinin 28.05.2012 günü CMK 250. Madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne ifade vermeleri için hazır edilmeleri istenmiştir"

BALYOZ SANIĞI DOĞAN, ALAN VE YALÇIN ADLİYEDE

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeleri alınmak üzere davet edilen Balyoz sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Ankara Adliyesi'ne getirildi.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN KORGENERAL ORHON, ANKARA ADLİYESİ'NDE

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veresi için davet edilen emekli Korgeneral Kamuran Orhon, Ankara Adliyesi'ne geldi.

Orhon, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir Narlıdere'deki evinde gözaltına alınmıştı.

MUĞLA'DAKİ KORGENERAL VURAL AVAR, ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Korgeneral Vural Avar'ın, Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ''ifadesine başvurulmak üzere'' Ankara'ya götürüldüğü bildirildi.

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde yaşayan emekli Korgeneral Vural Avar, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince ''ifadesine başvurulmak üzere'' evinden alındı. Avar, Dalaman Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya götürüldü.

Polis ekiplerinin, Avar'ın evinde herhangi bir arama yapmadığı da öğrenildi.

DAHA ÖNCE 51 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

28 Şubat soruşturması kapsamında daha önceki operasyonlarda aralarında emekli orgenarallerin ve muvazzaf subayların da olduğu 75 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 51'i tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 5. Dalga Kuvvet Komutanlarına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement