7. Uluslarası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu - Son Dakika
Politika

7. Uluslarası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadelede iktidarın da, yeter ki doğru adım atsınlar, doğru yapsınlar, sonuna kadar yanlarında ve arkalarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

25.03.2016 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadelede iktidarın da, yeter ki doğru adım atsınlar, doğru yapsınlar, sonuna kadar yanlarında ve arkalarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu millet sizinle beraber sonuna kadar yürüyün. Sayın Başbakan, 'son terörist kalıncaya kadar' dediniz ya bu sözünüzün takipçiyiz. Son terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Yeter ki bu millet bu hain PKK terör örgütünden kurtulsun" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (MUHSİYAD) tarafından, vefatının 7'nci yılı dolayısıyla, ATO'da "7. Uluslarası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun " Türkiye'nin Beka Sorunu" başlıklı oturumuna katılan Destici, Doğu ve Güneydoğu'da PKK saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Her türlü yanlışa, hataya ve ihanetlere rağmen kahraman güvenlik güçlerinin Türk milletiyle el ele vererek, hain PKK terörünü bitireceğini dile getiren Destici, bu konuda topyekün mücadele verilmesi gerektiğini anlattı.

Milletvekili dokunulmazlıkları konusuna da değinen Destici, "Buradan 3 siyasi partiye de sesleniyorum, neyin kavgasını yapıyorsunuz? Kaldırın gitsin, bu kadar basit. Bu dokunulmazlık safsatasıyla kimi kandırıyorsunuz? PKK'ya mali, lojistik her türlü desteği veren belediye başkanlarının dokunulmazlığı mı var? Belediye yöneticilerinin dokunulmazlığı mı var? Hiç birinin dokunulmazlığı yok, gereğini yapın. Mehmetçiklerimiz, polisimiz, özel harekatçımız Güneydoğu'da nasıl gereğini yapıyor? Kahramanca mücadele etmesi gerekirken ediyor. Şehit olması gerekirken de 'Allahu ekber' deyip şehit oluyorsa siz de gereğini yapın. Onların bu mücadelesini ancak bu şekilde taçlandırabilirsiniz." diye konuştu.

Şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Destici, bu duruma alışılmasına da müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Destici,"Ben inanıyorum ki bizim ülkemizi hiç kimse bölemez ve biz buna müsaade etmeyeceğiz, gerekiyorsa polisimizin, askerimizin yanında gider saf tutarız, gereğini yaparız. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de nasıl yapmışlarsa yine yaparız. Onun için memleketi yönetenler de bu hain PKK'nın arkasında duran uluslarası güçler de çevredeki piyonlar da şunu bilsinler ki bu vatanın değil bir parçasını, bir çakıl taşını dahi alamazlar hayallerini zindana, rüyalarını kabusa çeviririz" ifadelerini kullandı.

Destici, şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede iktidarın, yeter ki doğru adım atsınlar, doğru yapsınlar, sonuna kadar yanlarında ve arkalarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu millet sizinle beraber sonuna kadar yürüyün. Sayın Başbakan, 'son terörist kalıncaya kadar' dediniz ya bu sözünüzün takipçiyiz. Son terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Yeter ki bu millet bu hain PKK terör örgütünden kurtulsun. Başarı da sizin olsun. Biz işin siyasetinde değiliz. Biz milletimizin ve coğrafyamızın huzurunun yanındayız."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kişiliği hakkında da bilgi veren Destici, kendisini ve onunla aynı kazada hayatını kaybedenleri rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

"Adalet bir an önce tecelli etsin istiyoruz"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da eşinin acısının her daim kalplerinde olduğunu ifade ederek, "Çok ölümler gördük ama bu başka bir ölümdü, sisli bir havada sisli bir şekilde şehit oldu ya da şehit edildi. Sis perdesi hiç kalkmadı, kaldırılmadı. En azından Muhsin Başkanın yardım ettikleri yardımcı olabilirlerdi. Hukuk mücadelemizde yanımızda olabilirlerdi. Maalesef 7 yılın sonucu ortada. Muhsin Başkanın üzerinden hiç kimsenin kavga etmelerini istemiyoruz." şeklinde konuştu.

İlahi adaletin tecelli edeceğine inandığını dile getiren Yazıcıoğlu, "Kimseyi suçlamıyoruz ama kaza sürecinden sonra yaşadıklarımızla ilgili ülkeyi yönetenlere diyoruz ki; lütfen adaletin gecikmesini engelleyin, adalet bir an önce tecelli etsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 7. Uluslarası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement