8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Politika

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, kadına yönelik ayrımcılığın ve engellerin ortadan kaldırılması ve teşvik mekanizmalarının yaygınlaştırılması çalışmalarının süratle hayata geçirildiğini belirtti.

07.03.2018 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, kadına yönelik ayrımcılığın ve engellerin ortadan kaldırılması ve teşvik mekanizmalarının yaygınlaştırılması çalışmalarının süratle hayata geçirildiğini belirtti.

Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadının emek, hayat, fedakarlık, anne ve geçmişten aydınlık geleceğe uzanan köprü olduğunu vurguladı.

Mücadelesiyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, güçlü ailenin ve güçlü milletin mimarları olduğuna değinen Katırcıoğlu, istiklal ve istikbal mücadelelerinde, 15 Temmuz'da en ön safta yer alan kadınların, geleceğe rehberlik edecek bir miras bıraktıklarını anlattı. Sezer Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

"Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Özgüvenleri yüksek, birikimli, eğitimli ve cesur kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Kadınlarımızın dinamizmine ve üretim gücüne duyduğumuz ihtiyaç ortadadır.

Ekonomik veriler gösteriyor ki kadının istihdam ya da girişimcilik yoluyla ekonomiye katılımı, ülkemizin global ekonomik hedefleri ve 2023 vizyonu adına elzemdir.

Kadına yönelik ayrımcılığın ve engellerin ortadan kaldırılması, teşvik mekanizmalarının yaygınlaştırılması çalışmaları süratle hayata geçiriliyor. KEFEK olarak, kadının toplumsal hayattaki gelişimini bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor, daha iyisi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kadınlarımıza ait meselelerin tüm topluma ait meseleler olduğunu unutmamalıyız.

Toplumsal mutabakat ve anlayış, sorunların çözümünde yol gösterici olacaktır."

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, devlet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların, kadınlara ve çocuklara yönelen şiddet ve cinsel istismarın ortadan kaldırılması için büyük gayret gösterdiğini vurguladı.

KEFEK olarak, kamuoyu vicdanını yaralayan meselelerde, milletin çağrısına kulak vereceklerini, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerine işaret eden Katırcıoğlu, "Bu düşüncelerle, 15 Temmuz'da korkusuzca şehadete yürüyen kadınlarımız başta olmak üzere; vatanı için şehit düşen tüm kadınlarımızı şükranla anıyor, şiddet kurbanı olan kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement