Açıklamalarıyla Gündem Oluşturan Müftü AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika
Politika

Açıklamalarıyla Gündem Oluşturan Müftü AK Parti'den Aday Adayı

Açıklamalarıyla Gündem Oluşturan Müftü AK Parti\'den Aday Adayı

Yaptığı açıklamalarıyla Türkiye’de gündem oluşturan eski Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, AK Parti’den milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

16.02.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı açıklamalarıyla Türkiye'de gündem oluşturan eski Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, AK Parti'den milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Eski İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığını AK Parti il binasında açıkladı.

Yoğun bir katılımın sağlandığı aday adaylığı açıklayan Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Aziz milletimizi ve yıllardır kendilerinin bir hizmetkarı olmaktan şeref duyduğum Samsunumuzu Ankara'da temsil etmek, orada da bu yüce millete hizmetkar olmak maksadıyla yola çıkmaya karar verdim. Kanaatimce üç tip siyasetten söz edebiliriz: Kişinin kendi nefsi üzerindeki siyaset, özel veya seçkin siyaset ve genel veya avami siyasettir. Benim vaat ettiğim siyaset, önce kendi nefsim üzerinde uygulamaya ve onu kendi iç dünyama tatbik etmeye çalışacağım bir siyasettir. Ne makyavelist bir yaklaşım ne de gösterişe ayarlı bir siyaset. Bu, misyona dayalı, sabiteleri ve ilkeleri olan bir programdır" dedi.

AK Parti'nin başarısının herkesi kıskandırdığını ifade eden Öztürk, "AK Parti, bu ülkeye büyük hizmetler getirmiş ve ülkeyi ayağa kaldırmış, dünya çapında söz sahibi bir konuma getirmiştir. Bu başarı herkesi kıskandırmaktadır. Dolayısıyla bu başarı bizi de etkilemiştir. Özellikle çatısı altında hizmet etmekten mutluluk duyacağıma inandığım AK Parti'nin 13 yıldır bu ülkeye sağladığı kazanımlara şahit olmak ve halkımızın da bizi burada görme arzusu bizi bu kervana katılmaya zorlamıştır. İnanıyorum ki, eğer gözler kör, kulaklar sağır, diller lal, kalpler de perdelenmemiş ve mühürlenmemiş ise bu olağanüstü başarıyı alkışlamak, fiili ve kavli dualarla desteklemek görevimizdir. Hem fiili, hem de kavli dua ve destek amaçlı çıktığım bu yolda, Rabbim bizleri utandıracak, dünyada ve ebedi alemde mahcup edecek hiçbir şey yaptırmasın. İlahiyat Fakültesi'ndeki teorik, müftülükteki pratik hizmetlerimizin AK Parti saflarında sentezlenmiş aktif bir hizmete dönüşmesi için önce Allah'a, sonra da aziz Samsunlu hemşerilerimizin dua ve teveccühüne mazhar olma arzusuyla bu yola çıktık" diye konuştu.

"İDAM BU DURUMLAR İÇİN GELMELİ"

Aday adaylığını açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hayrettin Öztürk, bir basın mensubunun 'Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili sorusuna, "Düşüncesini kafasının arkasına koyanlardan değilim. Öyle eğip bükmeden de konuşurum. Ben şahsi kanaatimi söylüyorum. Ben idam cezasının bu durumlar için, böyle durumlar için olması kanaatindeyim. Ben bu kanaati taşıyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Açıklamalarıyla Gündem Oluşturan Müftü AK Parti'den Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement