Adalet Bakanı Sadullah Ergin Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Açıklaması

Ergin, yargının hızlandırılmasını sağlayacak olan üçüncü paketin en kısa sürede parlamentoya sevk edileceğini söyledi.

04.01.2012 11:45

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yargının hızlandırılmasını sağlayacak olan üçüncü paketin en kısa sürede parlamentoya sevk edileceğini söyledi.

Bakan Ergin, Arabuluculuk Kanun Tasarısı görüşmelerine katılmak üzere TBMM Adalet Komisyonu'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arabuluculuk Kanun Tasarısı'nın amacının dosya azaltmak olmadığını belirten Ergin, "Alternatif uyuşmazlık çözüm yolları gelişmiş demokrasilerde önemli araçtır. Türkiye'de maalesef bugüne kadar bu yöntem pek kullanılamadı. Alternatif çözüm yolları ile uzlaşarak bulunacak olan çözüm yolları, tarafların sosyal ve ekonomik ilişkilerini devam ettirmeleri imkanının da

beraberinde getirecek. Şu anda mahkemelerde biten davalar, bir kazananı, bir kaybedeni olan davalardır. Bu yöntemle kaybeden olmaz. Vatandaşlarımızın daha uzlaşmacı, müzakereye, karşılıklı görüşmeye dayalı uyuşmazlıkları çözebilmelerinin Türkiye'nin gelişmişlik endeksine katkıda bulunacağını düşünüyorum" dedi.

Yarın TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'na ilişkin bir soru üzerine Bakan Ergin, "Tasarımız komisyondadır. Bundan sonra tasarruf komisyona aittir. Benim komisyona görüş bildirmem doğru olmaz. Komisyon başkan ve üyelerini izleyeceği yöntem belirleyecektir. Biz hükümet olarak kendi görüşlerimizi ifade edeceğiz orada" diye konuştu.

Yargının hızlandırılması için yeni paketin ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Ergin, şunları söyledi:

"Son Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptık. Kısa süre içerisinde parlamentoya sevk edeceğiz. Çok önemli düzenlemeler o paket içerisinde gelecek. Üçüncü pakettir bu. Devreye girdiğinde mevcut durumu daha da iyileşecek, daha da hızlanacak."

Daha önce çıkardıkları iki paketle özellikle yüksek yargının hızlandığını belirten Bakan Ergin, üçüncü paketle yargının tümünü kapsayacak bir hızlanmanın sağlanacağını ifade etti. Atacakları adımlarla yargıyı daha da hızlandıracaklarını söyleyen Ergin, "Amacımız makul sürede dosyaların karara bağlanması" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Sadullah Ergin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement