Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk Açıklaması

Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk Açıklaması

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Balyoz ve Ergenekon'da yeniden yargılama yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.

13.03.2014 16:17

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Balyoz ve Ergenekon'da yeniden yargılama yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Dört eski bakan hakkındaki fezlekelere de değinen Türk, "Türkiye Büyük Millet Meclisi muhalefet partilerinin meclis soruşturması açılması için gerekli girişimde bulunmaları sürecin işlemesi için ön koşuldur. Bunun için fezleke beklemeye de gerek yoktur. Meclis Başkanlığına gelen fezlekelerin önümüzdeki günlerde olağanüstü toplantıya çağrılması beklenen meclisin bilgisine sunulması uygun olacaktır. Adalet devletin temelidir. Bunun için yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı vazgeçilmez ön koşuldur. Fakat AKP iktidarının çıkardığı son yasalar, bağımsız yargı yerine Adalet Bakanı'na dolayısıyla siyasal iktidara bağımlı bir yargı getirdi. Geçen hafta özel mahkemeleri kaldıran kanun yürürlüğe girdi. Aslında bu tahliyeler, esas hakkında bir hükmü ifade etmemektedir. O nedenle kesinleşen davalarda, örneğin Balyoz'da, ya da henüz gerekçesi bile yazılmamış olan Ergenekon'da yeniden yargılama yoluna gidilmesi gerekmektedir. Adaletin tecellisi için bundan başka yol yoktur."

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk, TESAV Başkanı Sayın Erol Tuncer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, DSP İzmir İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine baş sağlığı diledi.

AB eski Bakanı Egemen Bağış'ın twitter üzerinden yazdığı 'Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart'ta verecek' mesajına da tepki gösteren Türk, "Bir eski AKP bakanının cenaze törenine katılanlar için nekrofil, yani ölü sevici nitelendirmesini kullanması ise onların insanlıktan ne kadar uzak bir anlayışa sahip olduklarını göstermektedir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement