Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Aksaray'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Aksaray\'da Açıklaması

''10 yıl önce günlük 4 doların altında yaşama oranı yüzde 30'du. Bugün yüzde 2.7'ye düşürdük. Verdiğim talimatla bunu da hızlı bir şekilde sıfırlayacağız. Bu ülkede mutlak yoksulluğu yok edeceğiz'' ''Şimdi artık bir düğmeye basarak 23 milyon ailenin ekonomik ve sosyal analizini yapabilmeyi başarıyoruz''

31.08.2013 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "10 yıl önce günlük 4 doların altında yaşama oranı yüzde 30'du. Bugün yüzde 2.7'ye düşürdük. Verdiğim talimatla bunu da hızlı bir şekilde sıfırlayacağız. Bu ülkede mutlak yoksulluğu yok edeceğiz" dedi.

Aksaray'a gelen Şahin, Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaretinin ardından Belediyenin Meslek Edindirme Merkezi'ni gezdi. Merkezde eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Şahin, kursiyerlerin yaptığı el işlerini inceledi. Ardından partisinin Aksaray İl Teşkilat Başkanı Fatih Yıldırıcı'yı ziyaret eden Şahin, kendisini bekleyen  partililerle bir araya geldi.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında ekonomi başta olmak üzere eğitim, sağlık ve kültür alanlarında önemli hizmetlerin yapıldığını belirtti.

"OECD ülkeleri içinde gelir dağılımı adaletsizliğini en hızlı düşüren ülkelerden olduk"

Yaklaşık 10 yıl önce günlük 1 doların altında binlerce insanın yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Günlük 1 doların altında kimse yaşamayacak. 'Onurlu yaşam mücadelelerinde onların yanında olacağız' dedik. Günlük 4 dolar mutlak yoksulluk oranıdır. 10 yıl önce günlük 4 doların altında yaşama oranı yüzde 30'du. Bugün yüzde 2.7'ye düşürdük. Verdiğim talimatla bunu da hızlı bir şekilde sıfırlayacağız. Bu ülkede mutlak yoksulluğu yok edeceğiz. OECD ülkeleri içinde gelir dağılımı adaletsizliğini en hızlı düşüren ülkelerden olduk. Aslında toplumsal huzur ve barış da buralardan geçiyor. Zenginin hakkını korumak da sosyal devlet olarak fakirin yanında olmaktan geçiyor."

Sosyal yardımlar

Bakan Şahin, 2 milyon insanı sosyal yardım imkanlarından istifade ettirdiklerini vurgulayarak, en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla, artık kuyrukta, soğukta, sıcakta bekleme dönemine son verdiklerini bildirdi.

Bu konuda PTT ile anlaşma yaptıklarını dile getiren Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yardımların mesajları da gelecek. Hangi tarihte, nereden alacakları, mesajlarla bildirilecek. Kartıyla da gidip ödemesini alacak. Şimdi artık bir düğmeye basarak 23 milyon ailenin ekonomik ve sosyal analizini yapabilmeyi başarıyoruz. Mükerrerliği önledik. Daha önce bir şehirde yardım alıyordu başka bir şehirde yeniden talep ediyordu. Bu bağlantı kurulamayınca kendi içinde adaletsizlik oluyordu. Halkımız haklı şekilde 'zengin de gelip bu yardımdan istifade ediyor' diye eleştiride bulunuyordu. O zaman; 'burada bilgi ve teknoloji  altyapısını oluşturacağız. Tüm bilgiler gelecek ve o kişinin, o ailenin ekonomik ve sosyal analizi bir düğmeye basınca gönderilecek' dedik. Bunu başardık. Allah'ın izniyle önümüzde aylarda bu bilgileri yerel yönetimlere de açacağız. Onlar da devlet kime yardım yapıyor ona bakarak kendi yardımlarını yapacak. Çok daha adil, çok daha hak temelli ve tabana yayılan bir yardım sistemini hayata geçirmiş olacağız."

Daha sonra Aksaray Şehit Ailelerini Koruma Derneği'ne geçen Şahin, dernek başkanı Hüseyin Koçak'tan şehit ailelerinin istek ve taleplerini dinledi. Ardından Somuncu Baba Müzesi'ni gezen Şahin, Somuncu Baba Türbesi önünde dua ederek yetkililerden bilgi aldı. Şahin, son olarak Çocuk Evi ile Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement