AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Soylu ve Türel Yalova'da - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Soylu ve Türel Yalova'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Soylu ve Türel Yalova\'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "21.yüzyılın başından itibaren tam 300 küsür yıldır gerileme döneminde olan bir Anadolu coğrafyası ilk kez Batı ile olan makası açan değil bu makası kapatan bir tablo ile karşı karşıya" dedi.

16.03.2013 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "21. yüzyılın başından itibaren tam 300 küsür yıldır gerileme döneminde olan bir Anadolu coğrafyası ilk kez Batı ile olan makası açan değil bu makası kapatan bir tablo ile karşı karşıya" dedi.

AK Parti Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Hedef 2071 Katılım 2071 adlı törende toplam 2 bin 71 kişi AK Parti'ye katıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Süleyman Soylu, AK Parti eski Grup Başkanvekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar katıldı. AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan Yalova, halkının artık hep birlikte aynı yolda yürüme kararı aldığını söyledi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise Yalova'nın bu katılımlarla artık çok daha güçlü olacağını dile getirdi.

"NAMLULAR BU BAHARDA ÇİÇEK AÇSIN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Milli Birlik ve Beraberlik Projesine değinerek, "Milli Birlik ve Beraberlik Projemiz halkımızın da desteğiyle çözüm sürecinde sona doğru yaklaşıyor. Tabii ki zorlu, meşakkatli, ülkece ve milletçe zorlu bir yoldan geçiyoruz. Bu ülke terör belasından fevkalade önemli zorluklar çekerek 30 senedir muzdarip olmaktadır. Analar ağlamasın dediğimiz bu milli birlik ve beraberlik projemiz şimdi çözüm süreciyle Ak Parti'nin bu ülkede ortaya koymuş olduğu anlayış çerçevesinde inşallah başarıyla tamamlanacaktır. Bundan 1.5-2 ay önce bir kabine değişikliği oldu. Bakanlarımız görev değişikliğine gitti. Bundan sonra kan dökülmesi hepimizin en büyük arzusudur. Bizler kan dökülmesini istemiyoruz. Artık bu bahar aylarında namluların çiçek açmasını beklemek hepimizin temennisi" dedi.

"TÜRKİYE 300 YILDIR GERİLEME DÖNEMİNDE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise ülkenin 400 yıldır gerileme döneminde olduğunu ancak ilk kez tarihi bir fırsatı yakaladığını dile getirerek, "Türkiye tam 400 yıldır 1699 yılından beri Karlofça Anlaşmasından beri gerileme dönemindedir. Dönem dönem aşmaya çalıştık. Cumhuriyetin ilk 3-5 yılında denedik başaramadık. 1950-1960 döneminde 60 darbesi geldi. Tepemize bir şekilde bindi. 1971 muhtırası bindi. 80 darbesi bindi. 1983-1987 ile beraber rahmetli Turgut Özal bunu aşmaya çalıştı olmadı. Daha sonra Erbakan hoca aman bu milletin kendi iradesini kendisi ile bütünleştireyim diye hamleler ortaya koydu yedirmediler. 21. yüzyılın başından itibaren tam 300 küsur yıldır gerileme döneminde olan bir Anadolu coğrafyası ilk kez Batı ile olan makası açan değil bu makası kapatan bir tablo ile karşı karşıya. Amerika yüzde 117 büyümüştür. Avrupa yüzde 108 büyümüştür. Japonya yüzde 105 büyümüştür. Oysa Türkiye 5 yıldır yüzde 143 büyüyerek Batı ile olan mesafeyi kapatmayı hedefleyen bir sıçrama ortaya koymuştur. Bugün cari açığın gayri safi milli hasılaya oranı yüzde 6.2'dir. Bugün enflasyonumuz yüzde 6.12'dir. Bugün Türkiye 36 milyar dolarla aldığı ihracatı 52.6 milyar dolara taşımıştır. Bugün Türkiye'de borç bölü gayri milli hasıla yani bugün her 100 liralık ürettiğimizin sadece 36.5 lirası borçtur. Amerika'nın ürettiği 100 liranın 112 lirası borçtur. Avrupa'nın ürettiği 100 liranın 90 lirası borçtur. Onun için bu gün Türkiye'de ayakları üzerine basan, yarının ne olacağını hesap eden, kısa, orta ve uzun vadeli planları yapabilen ve etrafında ki ülkelerle sadece kendi adına değil bu ülkenin tüm temel değerleri için kendini güçlendirmeye çalışan bir Türkiye vardır. Bütün heyecanımla söylüyorum ki 400 yıldır ilk defa tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Çağlar fırsatının eşiğindeyiz. Bunu helal oylarınızla yarınlara aktarmakla mükellefsiniz" dedi.

"RUHUNA FATİHA OKUNAN BİRİSİ OLMAK İSTİYORUM"

Soylu, AK Parti'ye katılımının arkasında sadece millete hizmetin yattığını dile getirerek, "Beni bilenler bilir. Ne şahsımla ilgili ne çevremle, arkadaşlarımla ilgili hiç kimseyle ilgili bir talebim yok. Ben bir şeyin peşindeyim. 200-300 yıl sonra o mezarları başında ruhlarına Fatiha okunanlardan birisi olmak istiyorum. Tek isteğim budur" şeklinde konuştu.

Ak Partinin çalışmalarını ilginç bir şekilde anlatan Soylu şu şekilde konuştu:

"Hani insan bir ev yapar ya. AK Parti ve bu millet 3 katlı ruhunu okşayan, kendini anlatan, kendini ifade eden, sıcaklığını ifade eden bir ev yaptı. 1 katı ve 1 çatısı kaldı. Büyük bir hevesle onları yapmaya çalışıyor şimdi. Ama bilin ki dışarıda yıllarca bir taraftan Balyozla, bir taraftan AK Parti'yi kapatma davası ile bir taraftan Ergenekonla, Sarıkız'la, Ayışığı ile 10 yıldır her türlü tezgahı ortaya koyanların dışarıda bir zabıtası ile bir dozeri bekliyor. Bu 3 katı bu güzel milletin başına yıkarız diye bekliyorlar."

Konuşmaların ardından ise AK Parti'ye katılan 2 bin 71 kişiyi temsilen 60 kişiye katılım rozetlerini AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Soylu ve Türel taktı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Soylu ve Türel Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement