AK Parti'li Altaç Milletvekilliğine Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Altaç Milletvekilliğine Aday Adaylığını Açıkladı

AK Parti\'li Altaç Milletvekilliğine Aday Adaylığını Açıkladı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 7 Haziran günü yapılacak seçimlerde partisinden milletvekilliğine aday adayı olduğunu duyurdu.

10.01.2015 16:16  Güncelleme: 16:26

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 7 Haziran günü yapılacak seçimlerde partisinden milletvekilliğine aday adayı olduğunu duyurdu.

Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı yapan Aydın Altaç, 25 Ocak günü yapılacak İl Başkanlığı Kongresi'nde görevini devredecek. Altaç, düzenlediği basın açıklaması ile AK Parti'den Diyarbakır milletvekilliğine aday olacağını açıkladı. Partisinin il binasında çok sayıda üyenin katımıyla düzenlediği basın toplantısında milletvekilliğine aday adayı olacağını bildiren AK Parti'li Altaç, 25 aydır yürüttüğü il başkanlığı görevinde yoğun çalışmalar yaptığını söyledi. Altaç, "Göreve geldiğimiz gün itibariyle hükümetimizin 100 yıllık bir sorunu çözmek adına geliştirmiş olduğu ve adına çözüm süreci dediğimiz süreçle birlikte göreve başladık. 25 Ocak'ta yapılacak AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Kongresi'nde aday olmayacağımı ve Genel Merkezi'mizin takdir edeceği yeni il başkanımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kısmet olursa, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız görevini Başbakanımıza devir ettiğinde büyük bir sevinç, öz güvenle devir ettiler. Ben de 25 Ocak'ta aynı düşünceyle, öz güvenle görevimi Genel Merkezi'mizin belirleyeceği arkadaşımıza devir edeceğim. Ülkemiz, partimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olacaktır. Biz siyasetin neresinde olursak olalım, il başkanı, milletvekili, mahalle başkanı da olsam bu partide, bu partinin bütün kazanımlarına, ülkemiz ve milletimiz için gerçekleştirmiş olduğu bütün icraatlarına sonuna kadar, terimizin, kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız" dedi.

12 yıllık süre zarfında AK Parti olarak ülkeye ve vatandaşlara kazanımlar sağladıklarını ifade eden Altaç, "Karanlık güç odakları, darbe zihniyetinde olan, vesayetçi anlayışa sahip olan ve son olarak 17 Aralık'ta yaşadığımız paralel ihanetçi çetelerin bu ülkeye yaşatmak istediği ve ülkeyi kaosa götürmek isteği ortamı hiçbir şekilde yaratmayacağız ve bu ülkedeki kazanımlara da sahip çıkacağız. Çözüm sürecinin bu coğrafyaya sadece Türkiye açısından değil, Ortadoğu açısından da örnek bir proje olacağını ve bütün dünya için çok önemli bir anlayışı da beraberinde getirecek. Bu parti çizgisinden şaşmadı. 14 Ağustos 2001'de yola çıkarken, hem Kürt sorunuyla ilgili hem de ülkedeki tüm meselelerle ilgili parti programına yazılan hususları gerçekleştirdik ve bugüne kadar geldik" diye konuştu.

Altaç'ın, milletvekilliğine aday adaylığını ilan etmesi partililer tarafından coşkuyla karışlandı.

Altaç, açıklamasının ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarına karanfil dağıttı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Altaç Milletvekilliğine Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement