AK Parti'li Pakdil Çözüm Sürecini Anlattı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Pakdil Çözüm Sürecini Anlattı

AK Parti\'li Pakdil Çözüm Sürecini Anlattı

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil, sorunu çözmek için çalıştıklarını belirterek, çözümsüzlüğün çözüm olmadığını söyledi.

13.04.2013 16:00  Güncelleme: 09:51

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, sorunu çözmek için çalıştıklarını belirterek, çözümsüzlüğün çözüm olmadığını söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Denizli İl Teşkilatı'nın düzenlediği 'Çözüm Süreci' konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin meselelerini çözmek için uğraştıklarını söyledi. Çözümsüzlüğün çözüm olmadığını belirten Pakdil, "Bir kısım vatandaşlarımızın, siyasi partilerin söylediği şeyler sadece çözümsüzlüktür. Ancak çözümsüzlük hiçbir şeyi halletmiyor. Türkiye'nin doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle bütün bu coğrafyada yaşayanlar kardeştir" dedi.

Sorunun çok boyutlu olduğunu belirten Pakdil, "Bir annenin oğlu asker, diğeri dağda. Bu insanlar birbirine kurşun sıkıyor. Biz de diyoruz ki annelerin gözyaşı dinsin. Şehit cenazelerinin arkasından biz de ağlamayalım. Diğer insanlar da dağda ölen çocukları için ağlamasın. Çözümsüzlük neyin nesi Allah aşkına. Bu insanların gözyaşını dindirmek gibi devletin bir görevi yok mu? Devletin böyle bir sorumluluğu var. Devlet bu görevi yapacak. Yoksa diğer tarafta nasıl hesap vereceğiz? Aynı anne babanın çocukları birbirine silah doğrulttuğunda hangi vicdan buna elveriyor. Biz kardeş kardeşe düşmesin istiyoruz. Kardeşler birbirini katletmesin artık. Biz aynı inançtan, aynı kandan gelen insanlarız. Bu olayları bitirmek bizim görevimiz" diye konuştu.

Kendilerinin artık şehit cenazesi gelmesin diye uğraştıklarını kaydeden Pakdil şöyle konuştu:

"Öbür taraftaki insanlar ölsün demek de olmaz. Ölmek ve öldürülmek çare değil. Gerekirse ölürüz, öldürülürüz. Ancak bu çare değil."

Toplantıda konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Türk milletinin her zaman önünün kesilmek istendiğini belirterek, "Bu çözüm sürecinde bir ve beraber olmak zorundayız. Biz birlik içinde olduğumuz sürece her şeyi başarırız. Yeter ki kendimize güvenelim. Çözüm sürecinin ardından Türkiye daha da gelişecek ve kimse Türkiye'nin önünü kesemeyecek" dedi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansa Nevzat Pakdil'in yanı sıra AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ve çok sayıda vatandaş katıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Pakdil Çözüm Sürecini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement