AK Parti'nin Adıyaman Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Adıyaman Mitingi

AK Parti\'nin Adıyaman Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Cebrail parti kursa desteklemem' diyen zat, şu anda CHP'yi destekliyor, CHP'ye istikamet çiziyor, CHP'yi güya onlar kukla gibi idare ediyor.

04.03.2014 16:38

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cebrail parti kursa desteklemem' diyen zat, şu anda CHP'yi destekliyor, CHP'ye istikamet çiziyor, CHP'yi güya onlar kukla gibi idare ediyor. CHP'nin olmadığı yerde de MHP'yi destekliyor. Al birini vur ötekine" dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin Adıyaman şehir merkezinde düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, buradaki konuşmasında, Adıyaman'ın tüm ilçelerini tek tek sayarak, bu ilçelerde yaşayan tüm vatandaşlara selamlarını iletti.

"İsmi yaman, gönlü yaman Adıyaman, seni gönülden selamlıyorum ey Adıyaman" diyen Erdoğan, Adıyaman'daki kalabalığın muhteşem olduğunu ve bugün Adıyaman'ın tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Erdoğan, "Uy aman aman aman burası Adıyaman. Alem düşman kesilir size sevdiğim zaman" dizelerini okuyarak, "Varsın kesilsin, varsın çekemeyenler olsun, varsın kıskananlar olsun. Fitne için, nifak için gece gündüz çalışanlar olsun. Sizin şu coşkunuz, şu muhabbetiniz, aşkınız, sevdanız varya bize işte bu yeter, bize Allah yeter, bize millet yeter, bize işte bu Adıyaman yeter. Rabbim uhuvvetimizi, dayanışmamızı, yol arkadaşlığımızı muhafaza etsin inşallah" diye konuştu.

Adıyaman'a gelip de Adıyaman'daki mübarek zatları, kutup yıldızlarını yadetmemenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Hz. Ebu Zerr el Gifari, Hz. Sureka, Hz. Mahmud El Ensari, Hz. Ebu Sadık, Mahmut Gazi Hazretleri, Abdurrahman Erzincani, Adıyamanlı büyük zat Muhammed Raşit Erol, elbette Adıyaman'da makamı olan Hz. Safvan bin Muattal. Allah'ın selamı rahmeti bereketi üzerlerine olsun Allah onlardan razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da makamı bulunan Sahabe Hz. Safvan Muattal'ı özellikle hatırlamak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazreti Peygamber'in hayatı da onun ashabının hayatı da bizim için ibretlerle dolu. Peygamber Efendimiz bir seferden dönerken Hz. Aişe validemize iftira atıldı. Hazreti Peygamber ile Hazreti Ebubekir Sıddık arasına nifak sokmaya çalışıyorlardı, Medine'deki Müslümanları birbirine düşürmeye çalışıyorlardı, iffetli insan Hazreti Aişe validemize leke sürmeye çalışıyorlardı. İşte Adıyaman'da yatan sahabe Safvan Muattal'ı da bu iftira ile karalamak istediler ama Rabbim bu nifakı, bu tuzağı darmadağın etti ve Nur Suresi hasıl oldu. Bütün Müslümanlara şunu emretti; 'O yalan haberi getirenler içinizden bir topluluktur. Siz onu sizin için şer zannetmeyin, tam tersine o sizin için hayırdır.' İftira atan, iftirasının cezasını çeker hiç endişe etmeyin. Namuslu insanlara leke bulaştırmaya çalışan o lekeyi eline yüzüne bulaştırır. Temiz insanlara, temiz kadınlara, temiz erkeklere iffetsizlik hakareti yapan dünyada da ahirette de lanetlenir. Biz, şer zannederiz, ama onda hayır vardır. Hak şerleri hayreyler/ Zannetme ki gayreyler/ Arif anı seyreyler/ Mevla görelim neyler/ Neylerse güzel eyler."

-"Pensilvanya'da bir zat, Türkiye'ye fitne sokmaya başladı"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti'ye, kendilerine iftira atanların iftiralarının altında kaldıklarını, çamur atanların o çamurun içinde boğulduklarını, yalan söyleyenlerin, buna sessiz kalanların, tepkisiz kalanların şu anda mahçup olduklarını belirtti.

"Pensilvanya'da bir zat var, biliyorsunuz değil mi? Bize iftira atmaya, beddua etmeye, Türkiye'ye fitne sokmaya başladı" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"3 ayda maskesi düştü, foyası meydana çıktı, Rabbim eline ayağına dolaştırdı, işte böyle mahçup oldu. Savaş Ay ile bir röportaj yapmış, o röportajında ne diyor, televizyonlarda dinlediniz değil mi? Ben oraya gönül veren sevgili kardeşlerime söylüyorum; hala uyanmayacak mısınız, hala başınızı iki elinizin arasına alıp 'Ya Rab bu ne gafletmiş, ben ne yaptım' demeyecek misiniz? Ne diyor? 'Cebrail parti kursa kusura bakmasın ben onu desteklemeyeceğim' diyor. 'Cebrail parti kursa desteklemem' diyen zat, şu anda CHP'yi destekliyor, CHP'ye istikamet çiziyor, CHP'yi güya onlar kukla gibi idare ediyor. CHP'nin olmadığı yerde de MHP'yi destekliyor. Al birini vur ötekine, farkı var mı? Adıyaman'da köylere gidiyorlarmış abiler, ablalar. Size geldiler mi, kapılarınızı çaldılar mı? Onlara siz zaten gereğini söylemişsiniz. Onlara şunu da söyleyin; 'Adıyaman Havalimanı'ndan Adıyaman merkeze hangi yüzle geliyorsun. Benim kızım başörtülü olarak üniversiteye alınmadığı zaman sizin hocanız 'başörtüsü furuattır, başörtülerinizi kaldırın, atın' diyen adam değil mi? Şimdi bu AK Parti iktidarı, kızlarımızın başlarının örtülmesinin önünü açtı. Başörtülü olarak üniversiteye girmelerinin önünü açtı, artık devlet dairelerine başörtülü olarak kızlarımız girebiliyor, başörtülü, başı açık el ele kolkola bu ülkede yaşayabiliyor, bundan mı rahatsız oldunuz.'

Onlara şunu söyleyin; 'Eğer gücünüz varsa gidin partinizi kurun, bizim karşımıza öyle gelin ve Pensilvanya'daki zatı da davet edin, o da gelsin partinizin başına geçsin, beraberce Türkiye'de boyunuzun ölçüsünü alın. Sizin başınızdaki zatın vatanı burası değil mi, Türkiye değil mi, Amerika mı? Niye oradan Türkiye'yi karıştırıyor, eğer dürüstse, doğruysa bu vatanı karıştırmasın gelsin buraya, vatanına gelsin. Niye gelemiyor? Yoksa onunla ilgili de yasaklar mı var, kumpaslar mı var? Niçin gelemiyor' diye bir sorun. İşte 30 Mart bu oyunu bozmanın tarihidir. Onun için ne kaldı? Şurada 26 gün, 26 gün gece - gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Unutmayın bu tarih sıradan bir tarih değil, bu tarih aynı zamanda Kahire'de Esma kızımızın ruhunun da şad edildiği bir tarih olacak, unutmayın çünkü o da bu ülkenin aynen yaşananların özlemi içerisindeydi Kahire'de, Mısır'da onlar da bu özlemi çekiyorlardı ama nasip olmadı ve o şehit edildiği gün babası zindana gitti ama o ne dedi, aynen Said Nursi gibi 'zalimler için yaşasın cehennem' dedi. Adıyaman'da aynı şeyi ben de söylüyorum, 'zalimler için yaşasın cehennem."

Başbakan Erdoğan, zulüm ile abad olunamayacağını, mazlumun ahının aheste aheste çıkacağını ifade ederek, "Bunların kardeşliği kaset kardeşliği, bu Pensilvanya'daki iftira ve fitne şebekesi önce CHP'yi dizayn etti, sonra MHP'yi, üç kafadar bir araya geldi" diye konuştu.

Bitlis'te CHP, MHP, BBP, DSP ve Demokrat Parti'nin AK Parti'ye karşı birleştiğini anımsatan Erdoğan, "Hepsinin toplamı yüzde 7. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Onun için diyorum ki 'Adıyaman sandıkları patlatacak, AK Parti ile gümbür gümbür yeni bir döneme başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Adıyaman ile iftihar ettiğini, gurur duyduğunu, Adıyamanlıların AK Parti'yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Erdoğan, "Bunların sandıktan umutları yok, milletten teveccüh göremeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Onun için iftirayla, nifakla, kasetle, montajla, çamur siyasetiyle işi idare etmeye çalıyorlar" dedi.

-Mitingden notlar

Başbakan Erdoğan, yoğun sağanak nedeniyle konuşmasını erken bitirirken, yağmura ragmen mitinge katılan ve alanı terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ve beraberindeki bakanlarla birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı.

Miting alanındaki bir binaya asılan üzerinde İsmet İnönü'nün fotoğraflarının yer aldığı "Aradık, sorduk diktatörü bulduk. Diktatör, Hitler'e özendi Dersim'de onbinleri katletti. Atatürk'ü paradan sildi, kendi resmini paraya bastı" yazılı pankart ile "Asıl mesele nedir? Mesele ne Menderes, ne Özal, ne Erbakan ne de Erdoğan meselesidir. Mesele şudur; Türkiye'yi kimin yöneteceği" pankartı dikkati çekti.

Mitinge Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Adıyaman ve çevre illerin milletvekilleri katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Adıyaman Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ESMA ARSLAN: ALLAHINA KURBAN SENİN YÜRÜ KİM TUTAR SENİ 1 1 Yanıtla

Advertisement