Alman güvenlik birimleri Fransa'nın başkenti Paris'te, haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında Alman gazetelerinde "terör saldırısı" uyarısında bulundu.
Focus Dergisinin haberine göre, güvenlik birimleri Paris'deki saldırının hemen sonrası Almanya'da meydana gelebilecek benzer saldırılar için teyakkuza geçti.
Derginin iddiasına göre Federal Suçla Mücadele Merkezi saldırı sonrası yaptığı analizde, "İslam karşıtı eleştirilerin kişilere, medya temsilciliklerine ve resmi güvenlik kuruluşlarına cebir kullanımını tetikleyebileceği" analizini yaptı.
Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere saldırı sonrasında, Almanya'da gerçekleşebilecek potansiyel saldırılarla ilgili "somut bir delil yok" ifadesini kullanarak, sakin olunmasını ve panik yapılmamasını tavsiye etti. - Berlin
Son Dakika › Politika › Alman Güvenlik Birimlerinden Gazetelere Terör Uyarısı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?