Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Tahliye Edildi - Son Dakika
Politika

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Tahliye Edildi

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Tahliye Edildi

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, avukatlarının itirazı sonucu tahliye edildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, diğer sosyal medya sorumlularının da aynı gerekçelerle tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

27.10.2023 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, avukatlarının tutukluluğuna yaptığı itiraz sonucu mahkeme tarafından tahliye edildi.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlaması ile 20 Eylül'de gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, 23 Eylül'de tutuklanarak Sincan 2 No'lu L Tipi cezaevine gönderilmişti. Çolak, avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine bugün mahkemece tahliye edildi. Tahliye haberini kendi sosyal medya hesabından paylaşan Çolak, şunları söyledi:

"Nerede kalmıştık… Bu süreçte yanımda olan herkese başta ailem ve avukatlarım Ömer Furkan Dağ, Aykut Alp Yazıcı, Mustafa Veysel Güldoğan'a, destek veren genel başkanlarımıza ve milletvekillerimize, tüm meslektaşlarıma ve başımın üstünde yeri olan sevenlerimize en içten teşekkürlerimi sunarım."

"AYNI GEREKÇELERLE TUTUKLANAN DİĞER SOSYAL MEDYA SORUMLULARININ DA BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da Çolak'ın tahliyesiyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Az önce tahliye edilen Batuhan Çolak ile birlikteyiz. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener son grup konuşmasında bu haksızlığa karşı açık bir şekilde çağrıda bulunmuştu. Şimdi aynı gerekçelerle tutuklanan diğer sosyal medya sorumlularının da bir an önce tahliye edilmesi gerekmektedir. Sığınmacılar sorunu ülkemizin bir beka meselesidir. Bundan sonra da bu soruna karşı İYİ Parti olarak var gücümüzle mücadele edeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement