Ayrı Devlet İsteyen Kürt Partisine Soğuk Duş - Son Dakika
Politika

Ayrı Devlet İsteyen Kürt Partisine Soğuk Duş

Kürtlerin ayrı bir devlet kurmasını savunan Partiya Azadiya Kürdistan Partisi'ne izin belgesi verilmedi.

18.11.2014 20:32

Kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı'na veren, kısa adı PAK olan, Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kurucularına başvuru için "alındı" belgesi verilmedi. İçişleri Bakanlığı yetkililerinin parti kurucularına, "Siz gidin, biz gerekli incelemeyi yapıp sizi bilgilendiririz" dediği belirtildi. Parti yönetimi ise, belge vermeyen İçişleri Bakanlığı Partiler Masası Gizli Evrak Bürosu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kuruluşunu 19 Ekim'de ilan eden ilgili evraklarını ise İçişleri Bakanlığı'na teslim eden PAK, Kürtler'in ayrı devlet kurabilme hakkını savunuyor. PAK'ın "Ayrılıkçı" kimliği ile ortaya çıkması siyasi kulisleri hareketlendirdi. Evrakların teslimi ardından, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Siz Türkiye Cumhuriyeti içinde başka bir yapı oluşturmayı planlıyorsunuz, böyle bir parti mümkün değil. Siyasi Partiler Kanunu'na aykırıdır. Kurulmasına izin verilmez" açıklaması yaptı.

BELGE VERİLMEDİ

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve parti kurucuları dün geç saatlere kadar İçişleri Bakanlığı'nda beklemelerine karşın, bakanlıktan evrakların alındığına dair bir belge kendilerine verilmedi. Gerekçe olarak genel sekreterin bütçe görüşmeleri için parlamentoda olması gösterildi. Parti yönetimi bugün de belgeyi almak için bakanlığa gitti, ancak belge yine verilmedi. İddiaya göre, bakanlıktan parti yönetimine, "Genel Sekreter Musa Işın, kuruluş başvurusuna yönelik belgeleri bizzat ben inceleyeceğim. İnceledikten sonra alındı belgesi vereceğim" dediği aktarıldı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Partiler masasına bakan çalışanlar evrakları genel sekreterin yanına çıkarmışlar. Genel sekreter de İçişleri Bakanı'nı beklediğini söylemiş. Ardından bize 'siz gidin biz gerekli incelemeleri yapıp, haber ederiz' dediler. Normal koşullarda işlem böyle olmuyor. 'Tek yetkili genel sekreterdir, o da parlamentoya gitti' diye bilgi verdiler. Diyelim ki genel sekreter 2-3 aylığına bir yere gitti. O zaman Türkiye'deki partileşme çalışmaları duracak mı?" diye sordu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Belge alamayan PAK yönetimi, İçişleri Bakanlığı Partiler Masası'na bakan Gizli Evrak Bürosu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, "İçişleri Bakanlığı'nın görevi belgeleri incelemek değil, belgeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermektir. Böyle olması gerekirken kurum kendisini Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yerine koyup inceleme yapıyor. Normalinde belgelerin eksik olup olmadığını incelemesi gerekirken partinin programından ötürü inceleme yapmak istiyor. Bunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in 'PAK kurulamaz' söyleminin yarattığı bir etki olarak olarak görüyoruz" denildi.

Ayrı Devlet İsteyen Kürt Partisine Soğuk Duş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Ayrı Devlet İsteyen Kürt Partisine Soğuk Duş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Kerem can: Devletmi kuracaklarmışş hımm mışş olum duydunmu 21 80 Yanıtla
  • antalya: Bizim tek devletimiz vardır oda Türkiye Cumhuriyetidir eger begenmiyorsan defolup gideceksin cunku bu devleti asla böldurmeyiz bu devlet için bu can feda olur 44 22 Yanıtla
  • Az kaldi: Vayyy dumbukler vayy 45 20 Yanıtla
  • AKILLI: AYRI DEVLET DE NE İMİŞ, AKILLI OLUN, AKILLI. ŞIMARMAYIN. AYRI DEVLET KURACAKSANIZ, SİZE ARKA ÇIKAN DEVLETLERDE KURUN. TÜRKİYE DE DEĞİL. 38 21 Yanıtla
  • reis: Almasını biliriz..rehet olun siz 16 39 Yanıtla
  • temizlik Å?art: Hem kel, hem fodul. yapana degil bu cesareti veren akp ye bak. 34 15 Yanıtla
  • Sinan06: la gidin kumda oynayın hanzolar parti sizin neyinize 27 18 Yanıtla
  • AYKUT: BİR AVUÇ AMELE SÜRÜSÜ. . . 29 11 Yanıtla
  • GERÇEK: şimdi bazı örümcek beyinli ırkçı daha doğrusu şirkçiler fıttıracak ama gerçek demokrasilerde tüm fikirler konuşulabilmeli. adamlar fikirleriyle toplumu ikna edebiliyorlarsa devam edebilmeliler. 17 21 Yanıtla
  • zırtolar: Almasını biliriz biz siz gevşek olun yeterki .. 7 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement