BTP lideri Hüseyin Baş'ın "Beni ittifaka alın" sözlerine İYİ Parti'den sonra CHP'den de cevap verildi - Son Dakika
Politika

BTP lideri Hüseyin Baş'ın "Beni ittifaka alın" sözlerine İYİ Parti'den sonra CHP'den de cevap verildi

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş'ın beni Millet İttifakı'na alın çağrısına İYİ Parti olumlu cevap verirken CHP'den de bir açıklama geldi. Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ''CHP de sıcak bakar. Gayet de büyük memnuniyet duyarız. Bu kararı alacak olan sayın genel başkanlardır. Elbet otururlar, bununla ilgili birlikte bir davet verirler mi, vermezler mi tartışırlar. Ama bizim bakış açımız aynen böyledir" ifadelerini kullandı.

27.10.2022 17:09  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş dün yaptığı açıklamada, "Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz" diyerek Millet İttifakı'na katılmak istediklerini belirtti.

İYİ PARTİ'DEN YEŞİL IŞIK

BTP lideri Hüseyin Baş'ın bu çağrısına İYİ Parti'den olumlu yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Hüseyin Baş görülmektedir ki kaygılarımızın ve hassasiyetimizin ortaklığı milletimizin geleceği için yegane buluşma noktamızdır. Büyük Türkiye idealine inanmış Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Partimiz sizleri Millet İttifakı'nda görmekten mutluluk duyacaktır'' ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ÖZKOÇ: MEMNUNİYET DUYARIZ

İYİ Parti'den sonra 6'lı masadaki diğer partilerin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili çok geçmeden CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Hüseyin Baş'ın bu çağrısıyla ilgili yöneltilen soruya "CHP de sıcak bakar. Gayet de büyük memnuniyet duyarız. Bu kararı alacak olan sayın genel başkanlardır. Elbet otururlar, bununla ilgili birlikte bir davet verirler mi, vermezler mi tartışırlar. Ama bizim bakış açımız aynen böyledir" cevabını verdi.

KARAMOLLAOĞLU SICAK BAKMIYOR

Öte yandan Bağımsız Türkiye Partisi'nin Millet İttifakı içerisinde yer almasına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu pek sıcak bakmıyor. Hüseyin Baş da bununla ilgili yaptığı açıklamada "Temel Bey'in şöyle söylediği bana iletildi: 'Ya onlar çok Atatürkçü bir parti.' Ben şok içinde kaldım" dedi.

BTP lideri Hüseyin Baş\'ın "Beni ittifaka alın" sözlerine İYİ Parti\'den sonra CHP\'den de cevap verildi

Son Dakika Politika BTP lideri Hüseyin Baş'ın 'Beni ittifaka alın' sözlerine İYİ Parti'den sonra CHP'den de cevap verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ibrahim Kucukonder: Küfür herzaman birdir örnekte olduğu gibi abd demokrat parti de katılsın alayınız birleşin elbette zafer islamin olacak 13 16 Yanıtla
  • ferhat metin narin: Ne güzel ya. Bugüne gelene kadar kahve kahve köy köy dolaş gece 3 lerde 5 lerde eve gir. Paranı pulunu maaşını harca. Aynı evde yaşayıp eşini görme. Çocuğunu görme. Ne güzel.. partinin cefakâr vefakâr insanları çalışsın sonrada parti yok ben var. BENİ ALIN. Ne güzel cümle. Aynı babası... SADECE KENDİSİ VE YANINDAKİ KÜÇÜK AVANESİ 8 12 Yanıtla
  • Hasan Gülseren: BTP sizin bu ülkeye ne hayrınız olmuşki millet ittifakında bir hayrınız olsun 7 11 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Madem bu kadar fikirleriniz bir şuanki partilerinizi fesh edin ortak ve yeni bi parti kurun enazından eski partilerinizden daha güvenilir olur diye düşünüyom 0 1 Yanıtla
  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement