Bakan Eker'den 17 Aralık ve Gezi Olayları Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Bakan Eker'den 17 Aralık ve Gezi Olayları Değerlendirmesi

Bakan Eker\'den 17 Aralık ve Gezi Olayları Değerlendirmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gezi olayları ve 17 Aralık'ta yaşananlarla, Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin barışının hedef alındığını söyledi.

23.02.2014 18:35

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gezi olayları ve 17 Aralık'ta yaşananlarla, Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin barışının hedef alındığını söyledi.

Diyarbakır'da temasların sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır OSB'de sanayicilerin düzenlediği toplantıya katıldı. OSB'de düzenlenen toplantıya, Bakan Eker'in yanı sıra, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, iş dünyasını temsil eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kamu kurum kuruluş amirleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, 2012 yılında uygulama geçilen yeni teşvik sistemiyle burada sanayicilerin, yatırımcıların çok daha yüksek düzeyde bir talepleriyle karşılaştıklarını ifade ederek, Diyarbakır OSB'ye yatırım yapmak amacıyla 267 yatırımcının başvuru yaptığını söyledi. Bakan Eker, 267 yatırımcının 47'siyle ilgili yer tahsisi yapıldığını belirterek, "Alanımız sınırlı olmasından dolayı genişletilmesiyle ilgili şuan çalışmalar yapılıyor. Genişletme çalışmalarında ön görülen alanın da yetmeyebileceği için, önümüzdeki dönemlerde daha geniş bir alanın tahsis edilmesi yönünde de talepler var" dedi.

Konuşmasında siyasi konulara değinen Bakan Eker, Gezi olayları ve 17 Aralık'ta yapılan operasyonla Kürt sorunun çözümü hedef alındığını anlattı. Bakan Eker, AK Parti hükümeti olarak, barış ve huzur ortamının kalıcı bir hale gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Diyarbakır'da huzur ve barış ortamının kalıcı bir halde geldiği günlerde iş alanındaki gelişme ve büyüme potansiyelinin iyi bir noktaya taşınacağını da hepimiz biliyoruz. Biz de bunu hayata geçirmek, barışı ve çözüm sürecini kalıcı kılmak için hükümet olarak da bütün gücümüzle çalışıyoruz. Son bir yıl içinde yaşananları dikkate aldığımızda gerek Haziran ayında Türkiye'de vuku bulan Gezi olayları, gerek 17 Aralık'tan sonra gelişen olayların aslında perde arkasında en büyük hedefin Türkiye'nin barışı, özellikle de Kürt meselesinin çözümüyle ilgili sürecin burada hedefte olduğu da artık kimsenin meçhulü değil, aslında hepimizin malumudur. Çünkü Diyarbakır'ın barışı ve huzuru Türkiye'nin önemli bir meselesini çözmesi, sadece Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin değil bütün Ortadoğu'nun ve küresel barışa açılan önemli bir kapıdır. Bu anlayış ve bilinçle meselelere yaklaşıyoruz. Bütün gayemiz, çabamız bunun mutlaka hayata geçmesidir. Bu konuda asla taviz verilmemesi, bir daha kanamalı, gözyaşların sel olduğu, ocakların söndüğü günlere dönülmemesidir. Bir daha artık o günlere dönmeyelim, o günler iyice gerilere gitsin ve bir daha asla yaşanmasın." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker'den 17 Aralık ve Gezi Olayları Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement