Bakan Eroğlu: Siyasi Mülahazalarla Denetim Yapılmamalı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: Siyasi Mülahazalarla Denetim Yapılmamalı

Bakan Eroğlu: Siyasi Mülahazalarla Denetim Yapılmamalı

Sayıştay Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen çalıştayda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Siyasi mülahazalarla denetim yapılmamalı" dedi.

21.06.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen çalıştayda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Siyasi mülahazalarla denetim yapılmamalı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sayıştay Başkanlığı tarafından Güral Afyon Otel'de düzenlenen 'Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ile Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin de yer aldı.

DENETİMDE KASIT OLMASIN

Bakan Eroğlu, Sayıştay denetçilerinin teftişlerde dikkatli olması gerektiğini söyledi. "Denetim olmadan kamu kaynaklarını verimli kullanmak mümkün değil" diyen Bakan Eroğlu, "Denetimde kasıt olmaması lazım. Türkiye'de en çok denetime maruz kalan bir kişiyim. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) müdürlüğü görevim sırasında her hafta siyasi olarak müfettiş geliyordu. Bir ara 'İSKİ'de müfettişler için bir kat tahsis edeceğim' dedim. Her gün Ankara'dan 'Bir şey buldunuz mu?' diye telefon geliyordu. Ancak müfettişler 'Burada Veysel Hoca var. Her şeyi şeffaf yapmış' diyordu. Siyasi mülahazalarla denetim yapılmamalı. Denetçinin şeffaf bakması gerekir" diye konuştu.

KURUMUN BÜTÜNÜNÜ DEĞERLENDİRİN

Denetim yapılırken kurumun genel performansının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Kurumun performansını dikkate almak lazım. Denetlerken büyük düşünmek gerekir. Sadece ayağını tutarak fili tarif etmek mümkün değil. Kurumu bütünüyle ele almak gerekir" dedi.

Sayıştay denetçilerinin görevlerini yaparken kimseyi tedirgin etmeden çalışmalarını yürütmesinin önemine dikkat çeken Bakan Eroğlu, bu çalışmalar sırasında denetçilerin aynı zamanda yol gösterici olması gerektiğini söyledi. Denetçilerin insanların gözünü korkutmaması gerektiğini belirten Eroğlu, "İhale komisyonlarında görev alacak adam bulmakta zorlanıyorum. Bakanlıkta imza atacak insan bulamıyoruz bazen. Güzel işler yapanı taltif edelim. Sadece cezalandırmak doğru değil" diye konuştu.

YENİ KANUNA UYUM, ZAMAN ALACAK

Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel ise yeni Sayıştay Kanunu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kanunun yeni ve kapsamlı değişiklikler getirdiğine vurgu yapan Doç. Dr. Akyel, "Her yeni sistemin taraflar bakımından öğrenilmesi zaman almaktadır. Sayıştay, kamu görevlilerini üzen bir rol üstlenmeyi istememektedir. Raporlarımızda ve kararlarımızda objektif olmaya, yansız ve tarafsız olmaya, pozitif yaklaşıma özen göstermekteyiz" dedi.

Bakan Eroğlu, toplantının ardından Çay İlçesi'ndeki programına katılmak üzere buradan ayrıldı.

(FOTORĞAFLI) - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: Siyasi Mülahazalarla Denetim Yapılmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement