Bakan Kılıç: "Olumsuz Propagandalar Yüreğimizi Acıtıyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Olumsuz Propagandalar Yüreğimizi Acıtıyor"

Bakan Kılıç: "Olumsuz Propagandalar Yüreğimizi Acıtıyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Samsunspor için yaptıklarımızı Allah biliyor."

19.08.2012 16:53

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Samsun spor için yaptıklarımızı Allah biliyor. Pek çok attığımız adım var ki bunun yaygarasını yapmadık. Marjinal bazı çevrelerin yıpratma amaçlı yaptıkları olumsuz propagandalar maalesef yüreğimizi acıtıyor" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın(TSO) bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Suat Kılıç, "Bakan, bütün illere ve bütün spor yatırımlarına bakar. Şehirle ilgili yapabileceklerimiz bir yere kadar. Biz Samsun için bütün imkanlarımızı maksimize ettik. Bunu bilmeyen bilmez. Bilmeyene de anlatmak gibi bir durumumuz da yok. Birileri kendi kafasında bizi mahkum etmeye çalışıyor. Buna kimse seyirci kalamaz. Ben hedefimi ve beklentimi ortaya koydum. 'Başka yerlerde varda bizde niye yok?' Sorusu Devlet açısından Samsun'da geçerli değildir. Başka yerlerde olanlardan çok daha fazlası devlet yatırımları noktasında Samsun'da var. Problem, özel sektör dayanışmasının harekete geçirilmemesidir. Bunu yapmak için sizler lokomotif olacaksınız, bizler vagon olacağız" diye konuştu.

SAMSUN HAREKETE GEÇİRİLMELİ

Samsun'un en büyük markasının Samsunspor olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Samsunspor için yaptıklarımızı Allah biliyor. Pek çok attığımız adım var ki bunun yaygarasını yapmadık. Şimdi marjinal bazı çevrelerin yıpratma amaçlı yaptıkları olumsuz propagandalar maalesef yüreğimizi acıtıyor. Bu noktada herkesin Samsunspor için yaptıklarımıza sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin Samsunspor için karınca kararında bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Ben kendi adıma söylüyorum. Gerek Gençlik ve Spor Bakanı, gerekse Samsun milletvekili olarak imkanları nispetinde, biz çevremizi Samsun dışında da harekete geçirmenin çabası içerisindeyiz. Samsun harekete geçirilmelidir. 'Bakan çözsün, ilgi duyan vekiller çözsün' diye bakılırsa işler tıkanır. Samsunspor'a herkesin sahip çıkması lazım. 'Bakan, Samsunlu. Bırakalım Samsunspor ne hali varsa görsün' kolaycılığına hiç kimsenin kaçmaması lazımdır. Şehrin değerleri yaşarsa, o şehir o kadar büyür" şeklinde konuştu.

Samsun Bayan Basketbol Kulübü'nün geçen sene Bakanlığın katkılarıyla ligdeki yerini koruduğunu ifade eden Bakan Kılıç şöyle devam etti: "Geçen sene bizim katkılarımızla ligdeki yerini korudu. Canik Belediyesi Basketbol takımı da aynı ligde oynama imkanını kazandı. Bunlar Samsun'un değerleri. Bakanlık olarak bu kadar yatırımlar yapıyoruz. Stadyumlar ve spor kompleksleri yapıyoruz. Samsunspor Süper Lig'de olmazsa hangi kişiye, hangi takım için oyun oynayacağız. Bu kulüpler ligdeki varlığını sürdüremezse, kimle maç oynayacak. Devlet, kaynak bulacak yatırım yapacaksa net bir soru soruyorum. Şehir ne yapacak, şehrin bir görevi yok mu? Şehrin bir görevi vardır. O da sahip çıkmaktır."

KUNDUZ VE AKDAĞ'A KAMP EĞİTİM MERKEZLERİ

Samsun'u olimpik eğitim merkezi haline getirdiklerini ifade eden Bakan Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: " Atakum'da düşündüğümüz ve 2 ay içinde ihalesini yapacağımız, Samsun Olimpiyat Eğitim Merkezi, olimpiyatlara sporcu yetiştirecek. Bu bağlamda Samsun, Türkiye'deki sınırlı sayıdaki bölgesel eğitim merkezlerinden biri haline gelecektir. Ayrıca Vezirköprü-Kunduz Dağı'nda ve Ladik- Akdağ'da yüksek oksijen gerektiren sporlar için bir kamp eğitim merkezini, yatırım programına koyduk. Projeleri çiziliyor."

Samsun TSO'da düzenlenen bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclisi Başkanı Sedat Demirci, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy ve iş adamları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Olumsuz Propagandalar Yüreğimizi Acıtıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement