Bakan Şahin'den Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin'den Önemli Açıklamalar

Bakan Şahin\'den Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon Duruşmasının Yapıldığı Salondaki Olumsuz Koşullarla İlgili Açıklamalarda Bulundu. Şahin, Duruşma Salonuna 60 Metrekarelik Ek Bir Bölüm Ekleneceğini Söyledi.

22.10.2008 12:46

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon duruşmasının yapıldığı salondaki olumsuz koşullarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, duruşma salonuna 60 metrekarelik ek bir bölüm ekleneceğini söyledi.

Bakan Şahin, 86 sanıklı davanın ilk duruşmasında yaşanan sorunlarla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon Davası’nın normal şartlarda Beşiktaş'ta yapılması gerektiğini ancak ordaki salonun en fazla 100 kişi alabileceğini açıklayan Bakan Şahin, ''Bu yüzden mahkeme Silivri'deki duruşma salonunun kullanılıp kullanılmayacağını sordu. Biz de yanıtımızı verdik. Tabii bir takım sorunlar yaşandı. Oradaki sorunlardan bakanlık olarak biz sorumlu değiliz. Salonla ilgili durumdan mahkeme sorumludur. İstanbul’da adliyelerin içinde bundan daha büyük bir salonumuz yok. İlgili mahkemenin başkanı yeni bir talepte bulundu ve salona 60 metrekarelik bir bölüm daha eklenerek bir rahatlama getirilebileceğini belirtti. Bunu yapabiliriz. Gerekli önlemleri de alıyoruz. Perşembe günü aynı sıkıntıların yaşanmayacağını düşünmüyorum'' dedi.

 

Olumsuz hava koşullarına karşı cezaevi yanında çadır kurup bir mekan yaratacaklarını belirten Şahin, ''Duruşma salonunun yanındaki oda basın mensuplarının rahat çalışması için hazırlandı. Böyle bir davanın şu anda Silivri'de duruşmaların yapılması sorunlar yaratabilir. Acaba başka bir çözüm mü bulmalıydık?  Bu soru sorulabilir. Belki düşünmeliydik. Burası uygun olabilir diye görüş bildirildi. Biz de yardımcı olduk'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Anayasa Mahkemesi'NİN TÜRBAN KARARI

 

Anayasa Mahkemesi'nin türban davasındaki gerekçeli kararını da değerlendiren Bakan Şahin, ''Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra yasama organı hür ve bağımsız iradesiyle değişiklik yapamaz konusu gündeme geldi. Türkiye'de yeni bir konudur. Bir sorun mudur? Bir takım hukukçular sorun olacağını söylüyorlar. Kararı okuduktan sonra bir hukukçu olarak yorum yaparım. Ama bu karar Anayasa çevrelerine yeni bir konuyu getirmiştir. Yasa koyucu anayasa değişikliği yapamaz mı konusu gündeme geldi. Tek amacımız rejimi güçlendirmek. Vatandaşımızın ne güzel rejim var demesini sağlamak istiyoruz. Cumhuriyetin temel niteliklerini değiştirmek gibi bir niyetimiz olamaz'' diye konuştu.

 

AHMET TÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI

 

DTP'li Ahmet Türk'ün Kürtlerin soykırıma uğradığı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Şahin, ''Ben sorumlu kişilerin ağzından çıkanı kulağının duymasını istiyorum. DTP'li Ahmet Türk'ün beyanları talihsizdir'' ifadesinde bulundu.

 

ENGİN ÇEBER'İN ÖLÜMÜ

 

Metris Cezaevi'nde işkenceden öldüğü iddia edilen Engin Çeber konusunda istifası istenen Alaet Bakanı, ''Benim istifamı istiyorlar cezaevindeki ölümle ilgili. Peki kendileri olsa ne yapardı. Diyelim ki Süha Okay Adalet Bakanı ve böyle bir olay oldu. O ne yapardı. Ölen geri getiriliyor mu? İşkence iddiaları Adalet Bakanı'nın istifasıyla çözülmez. Ama istifam ile sorun çözülecekse ederim.'' şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin'den Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement