Başbakan Erdoğan Ankara'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Ankara'da

Başbakan Erdoğan Ankara\'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da katıldığı G-20 zirvesi ve Arjantin ziyaretlerinin ardından Ankara'ya döndü.

08.09.2013 19:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da katıldığı G-20 zirvesi ve Arjantin ziyaretlerinin ardından Ankara'ya döndü.

Başbakan Erdoğan, THY'ye ait bir uçakla saat 18.20'de Esenboğa Havalimanı'na geldi. Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında, G-20 zirvesinde öncelikli konunun Suriye olduğu belirterek Suriye'de kimyasal silahlar kullanılarak çocukların, yaşlıların, kadınların öldürülmesinin bir kenara konulacak konu olmadığını kaydetti. "Kim baba ise kim anne ise kimim çocukları varsa onların o sararmış cansız bedenlerini herhalde yok farz etmemiz mümkün değildir" diyen Başkan Erdoğan, annelik, babalık duygusu olmayanların Suriye'deki tabloya kör ve sağır olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında olmak üzere Arjantin'e ziyaret ettiklerini de belirterek, bu ziyaretler sırasında yararlı birçok görüşmelerde bulunduklarına dikkat çekti. Görüşmelerde Suriye meselesinin önemli yer tuttuğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Şam rejiminin Suriye halkına yaptığı katliama daha fazla seyirci kalınamayacağını görüştüğümüz lidere bizim de aktarma fırsatı bulduk. Üzerinde durulan konu kimyasal silahlar meselesi. Kimyasal silahların kullanılmasında 400 kadar çocuğun orada öldürülmesi, gerek kadınların, yaşlıların öldürülmesi bir kenara konulacak konu değildir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement