Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağında, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği ve otoritesinin tam olduğunu söyledi.

02.09.2012 18:53

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağında, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği ve otoritesinin tam olduğunu söyledi.

Yozgat'ın Sarıkaya İlçe Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada CHP ve BDP'yi eleştirdi. Konuşmasında Türkiye'nin artan gücünden içeride ve dışarıda rahatsız olanların olduğunu, o nedenle Türkiye'nin gücünü azaltmak nüfuzunu kırmak için el altından el üstünden pek çok çalışan şer odaklarının bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Biz onları da gayet iyi biliyoruz, gayet yakın tanıyoruz. PKK terör örgütü sadece bir terör örgütü değil, aynı zamanda pek çok güce hizmet eden taşeron bir örgüttür. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir, terörün kökü bitine kadar sonu gelene kadar bu mücadele her alanda devam edecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın ama bir şeyi de lütfen herkesin iyi görmesi lazım. Terör örgütünün propagandasını yapanları, onların sözlerini bilerek veya bilmeyerek yayanları da herkesin çok iyi görmesi çok iyi bilmesi lazım. Terör örgütü şimdi bir şey uyduruyor ve onun yandaşları da bu uydurduğu şeyleri konuşuyor. Nedir; 'Türkiye'nin bazı yerlerinin terör örgütü tarafından tutulduğu şeklinde veya oraya hakim olduğu.' Kim söyledi bunu; Selahattin Demirtaş söyledi. Arkasından CHP'li bir milletvekili söylüyor başka vekilleri söylüyor. Bakın buradan bir kez daha söylüyorum; Türkiye Cumhuriyetinin her karış toprağında, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği ve otoritesi tamdır. En ufacık bir boşluk yoktur. Boşluk olsun diye emek verenler çalışanlar, terör yapanlar bilsinler ki hiçbir zaman bir boşluk bulmaları mümkün olmayacaktır. İğne ucu kadar dahi bir yer yoktur ki orada Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliği bir otoritesi olmasın. Her yerde otoritesi tamdır. Peki bu nedir? Bu kuyruklu bir yalandır. CHP'nin uydurduğu kuyruklu bir yalan BDP Eş Başkanının uydurduğu kuyruklu bir yalandır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ve BDP'ye seslenen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Aslında eş başkanlık var ama CHP ile BDP eş parti oldular adeta. Baktığınız zaman birleri gidip teröristlerle kucaklaşırken ötekisi kaçtı mı kaçırıldı mı belli değil, onlarla arkadaşlık muhabbeti yapıyorlar. Bu millet teröristle arkadaşlık muhabbeti yapanlara, onlarla kucaklaşanlara ne yapacağını her zaman bilir ve gereğini de yapmıştır. O yüzden biz şunu söylüyoruz, milletin içine gelip söylediklerinizle yaptıklarınız birbirini tutsun. Milletin içinde söylediklerinizle icraatlarınız birbirine uysun, bir yandan terörle mücadele deyip öte yandan terör örgütünün yaymak istediği propagandanın aleti olmak çok vahim bir durumdur, çok çirkin bir durumdur.

BDP'yi biliyoruz biz, PKK terör örgütünün bir yansıması bir uzantısı her kes onu biliyor ama CHP'yi bu noktada anlamakta zorlanıyoruz. Onunu için CHP'de safını belirlemeli. Teröristlerin diliyle mi yoksa halkın diliyle mi konuşacak onu açık açık ortaya koymalıdır. Ama maalesef CHP'nin bazı milletvekilleri PKK'lıların dili ile konuşmayı siyaset zannediyorlar ben onları milletimize havale ediyorum. Milletimiz siyasetin nasıl yapıldığını onlara gösterecektir. Çünkü bu milletin dili ile konuşmayanları bu millet hiç anlamaz ve ona da gereken cevabı her zaman verir vermeye de devam edecektir.

Bakın Suriye'de büyük sıkıntılar var. Orada her gün bazen onlarca bazen yüzlerce kardeşimiz zalim yönetim tarafından katlediliyor Türkiye bir tavır koymuş. Orada bir zulüm var orada insanlar öldürülüyor bu ölümler dursun zulüm bitsin diye hükümetimizin bir tavrı var devletimizin milli çıkarları için ortaya koyduğu bir tutum var. Ama CHP'li milletvekillerine baktığımızda partinin genel başkanı dahil konuşanlara baktığınız zaman insanın tüyleri diken diken oluyor. Ben bazen Esad'ın ve Esad'ın tetikçilerinin yandaşlarının yaptığı açıklamalara bakıyorum, bazen de CHP'nin yöneticilerinin milletvekillerini yaptığı açıklamalara bakıyorum. İsim hanesini kapattığınız zaman bu açıklamayı Türkiye'nin ana muhalefet lideri mi, milletvekillerimi yapmış yoksa Esad veya adamlarımı yapmış insan şaşırıyor, ayırt edemiyor böyle bir şey olamaz. Bu ülkenin ana muhalefet partisi kendi ülkesinin milli çıkarlarının yanında durmalı konuşacaksa kendi ülkesinin çıkarları yönünde konuşmalıdır. Ülkenin çıkarları doğrultusunda konuşuyorum, hükümetin yanlışlarını ortaya çıkartıyorum diyerek Esad'ın propagandasını Türkiye'de hiç kimse lütfen yapmasın. Yapması doğru değil kan akarken, canlar ölürken, insanlar canını kurtarmak için oraya buraya kaçmaya devam ederken Türkiye'de maalesef CHP'nin burada da yanlış tutumu var. Hem PKK terör örgütüne karşı hem de kendi halkına karşı terör estiren zalim Suriye yönetimine karşı maalesef tutumu aynıdır. Onu değiştirmesi lazımdır eğer değiştirmezse ben inanıyorum ki vatandaşımız CHP'ye de bir ayar verecektir bir değişiklik yapacaktır çünkü bu zihniyetin CHP'ye de bu ülkeye de hayır yoktur olmayacaktır. Ama biz milletimizin hayrını yararını gözetmeye ülkemizin hizmet etmeye inşallah daha güçlü Türkiye oluşturmak için gücü ve nüfuzu güçlü bir Türkiye'yi sürekli kılmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın kim hangi adımı atarsa atsın. Bizim işimiz hizmet olacak gücümüz millet olacak gecemiz gündüzümüz milletin derdiyle dertlenmek olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıkaya Belediyesi tarafından yaptırılan hizmetlerin topluca açılışı yapıldı. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletveklleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement