Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Terör Hadiseleri Hiçbir Zaman Başarıya Ulaşamayacak" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Terör Hadiseleri Hiçbir Zaman Başarıya Ulaşamayacak"

Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Terör Hadiseleri Hiçbir Zaman Başarıya Ulaşamayacak"

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör hadiselerinin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını belirterek, “Kararlı bir mücadeleyle, çok yönlü bir mücadeleyle inşallah farklı bir noktaya hep birlikte geleceğiz” dedi.

08.09.2015 12:47

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör hadiselerinin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını belirterek, "Kararlı bir mücadeleyle, çok yönlü bir mücadeleyle inşallah farklı bir noktaya hep birlikte geleceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı İstanbul Finans Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaşanan terör olaylarına değinen Yılmaz, "Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Terör dünyanın belası, ülkemizin de maalesef uzun bir süredir acısını çektiği bir hadise. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyoruz, aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun. Terörün sadece doğrudan bir bedeli yok, dolaylı bedelleri de var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanlarımız için. Maalesef orada yaşayan insanların hem yaşam şartları terör nedeniyle olumsuz etkileniyor, hem de ekonomik şartları olumsuz etkileniyor. Terör örgütünün de bunu çok sistemli bir şekilde yaptığını görüyoruz. Gümrük kapılarında görev yapan insanlara saldırılar oldu. Bu nedenle de bazı kapıları ister istemez tedbirler aldıktan sonra çalıştırmak durumundayız. Bunun bedelini kim ödüyor? Orada yaşayan insanlarımız ödüyor. Dolayısıyla terör örgütü aslında orada yaşayan insanlara zarar veriyor. Güvenlik güçleriyle yol emniyetini sağlamaya çalışıyorlar, insanın emniyetini, halkın emniyetini sağlamaya çalışıyorlar. Emniyetin olmadığı bir yerde ne ekonomi olur, ne turizm olur, ne ticaret olur. Dolayısıyla terör aynı zamanda bu tür bazı bedeller ödetiyor bize. Ama biz bununla kararlı şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman bu terör hadiseleri başarıya ulaşamayacak. Değişik ülkelerde de maalesef terörün yaşandığını görüyoruz. Ülkemiz bu konuda maalesef epeyce geçmişe sahip. Kararlı bir mücadeleyle, çok yönlü bir mücadeleyle inşallah farklı bir noktaya hep birlikte geleceğiz. Ama bugün itibariyle yaşadığımız hadiselerin olumsuz etkilerini de görüyoruz" dedi.

İstanbul Finans Merkezi Projesi ile ilgili son durumun sorulması üzerine Yılmaz, "Önemli bir aşamaya gelmiş durumdayız. TOKİ bu konuları takip ediyor. Belli ihaleler, projelendirmeler yapılmış durumda. Aşağı yukarı kazma vurmaya yaklaşmış durumdayız. İnşallah kısa sürede kalan işlerimiz de tamamlanır ve hep birlikte sizleri de davet eder, temeli atarız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, bir soru üzerine de, "Orta vadeli program hazırlıkları içindeyiz, bütçe çalışmalarımızı yapıyoruz. O politika belgelerimiz içinde bu hususları değerlendireceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz: 'Terör Hadiseleri Hiçbir Zaman Başarıya Ulaşamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement