BDP Siirt Adayı, Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Politika

BDP Siirt Adayı, Projelerini Açıkladı

BDP Siirt Adayı, Projelerini Açıkladı

Siirt BDP Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, projeleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

19.02.2014 17:47

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Belediye Başkan adayı Tuncer Bakırhan, 30 Mart yerel seçimleri kazanmaları halinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini projeleri tanıttı. Barden Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Siirt Belediye Başkan Adayı Bakırhan, demokratik, sorgulayan ve yaşanılır bir kent kurma hedefi içi 56 projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Siirt'in tarihi ve kültürel olarak büyük bir misyona sahip olduğunu belirten Bakırhan, "Asurlar, Selçuk, Osmanlılara ev Cumhuriyete sahipliği yapmış bir il olan Siirt'in büyük bir misyonu olmasına rağmen zamanla tarihi kültürel altyapısı önemsenmediği için bugün köy kent konumundadır. Tek amacımızı sorgulayan bir kent konseyi oluşturularak hedeflenen projeleri hayata geçirip Siirt'i bu köy kent konumundan kurtarıp, yaşanılın modern bir Siirt kurmaktır."dedi.

Bakırhan daha sonra slayt üzerinde hazırlamış oldukları projeleri tanıttı. Bakırhan, Siirt'e yeni bir otogar, ikinci el araç satış merkezi, peynirciler pazarı, Botan kıyısında dinlenme ve mesire alanı, şehir içi trafiği rahatlatacak farklı noktalarda yeni yol güzergahlarının açılması projesi, kapalı otopark, yeşil alan, çocuk sahası, organize besicilik bölgesi, mezarlıklarda bilgi sistemi, Kasaplar Deresi mevkiinde (nevala kasaba) anıt mezar ve buna benzer bir çok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Daha sonra Eş Belediye Başkan Adayı Belkız Beştaş Epözdemir, yaptığı sunumda, kadınlara yönelik ücretsiz ulaşım imkanı sağlamak için 'Jinkart' ve kadınların sosyal hayata tutunmalarını amaçlamak için de 'Kadın Emek Pazarı' projelerinin hayata geçirileceğini söyledi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan M. Rıfat Ayyıldız, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz tanık Mahalle muhtarları ve kalakalık davetlinin katıldığı toplantı, verilen kahvaltı ile sona erdi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika BDP Siirt Adayı, Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement