CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Iraklının aldığı mezar yerlerini iptal ettirdim - Son Dakika
Politika

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Iraklının aldığı mezar yerlerini iptal ettirdim

Sığınmacılara karşı olan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Irak uyruklu bir kişinin aldığı 10 mezar yerinin satışını iptal ettiğini duyurdu. Özcan, "Bir tane Iraklı gelmiş 10 tane mezar yeri almış. İptal ettirdim. 'Adamın parasını verin' dedim. Ben istemiyorum Bolu'ya yerleşsinler, burada defnedilsinler. Irkçı derler ama yaptım bunu" sözlerini sarf etti.

09.08.2022 17:49  Güncelleme: 07:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Meclisi ağustos ayı ilk oturumu belediye meclisi salonunda dün gerçekleştirildi. İmar konusunun görüşüldüğü maddede konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sağlık Mahallesi'ndeki Şehitler Mezarlığı'ndan 10 tane yer alan Irak uyruklu bir kişinin satış işlemini iptal ettiğini açıkladı.

"IRKÇI DERLER AMA YAPTIM BUNU"

Göçmenlerle ilgili yaptığı çıkışlarla bilinen Özcan, "Şehitlik mezarlığında şehitlik dışında mezar yeri kalmadı bildiğim kadarıyla. Burada bilindiği üzere mezar yerleri satılıyor. Satılmış olanlar var. Hatta bir tane Iraklı gelmiş 10 tane mezar yeri almış. İptal ettirdim. 'Adamın parasını verin' dedim. Ben istemiyorum Bolu'ya yerleşsinler, burada defnedilsinler. Irkçı derler ama yaptım bunu" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'Irkçı diyecekler ama yaptım' sözleriyle son icraatını duyurdu: Iraklının aldığı mezar yerlerini iptal ettirdim

HER YAPTIĞI OLAY

Özcan daha önce de Bolu'da yabancılara suyu dolarla satma kararı almış, evlenmeleri için de belli bir miktar para verilmesini öngörmüştü. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Bolu Belediye Başkanlığı'nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırmıştı.

Özcan ayrıca kentin en işlek caddelerindeki bilboardlara Arapça ve Türkçe yazılı ilanlar astırdı. Özcan, kentte yaşayan sığınmacılara evlerine dönmeleri çağrısında bulunmuştu. İlanlarda, "Geçici sığınmacılara sesleniyorum. 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynaklarıyla size yıllardır sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz. Dönün ülkenize" ifadelerine yer verilmişti. Bir vatandaş, savcılığa ilanlarla ilgili suç duyurusunda bulununca ilanlar savcılık kararıyla kaldırılmıştı.

AK PARTİLİ KADIN ÜYEYE YÖNELİK SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" demişti. Tepki çeken sözlerin ardından Başkan Özcan sosyal medya hesabından, söz konusu konuşmayı paylaşıp, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" diye açıklama yapmıştı. Tepki çeken sözlerin ardından CHP, Özcan'ı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etmişti.

CHP\'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Iraklının aldığı mezar yerlerini iptal ettirdim
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Iraklının aldığı mezar yerlerini iptal ettirdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement