Bozdağ'dan Demirtaş'ın İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Politika

Bozdağ'dan Demirtaş'ın İddialarına Yalanlama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "400 kilometrekarelik alan PKK denetiminde" şeklindeki iddialarını yalanladı.

31.08.2012 13:36

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "400 kilometrekarelik alan PKK denetiminde" şeklindeki iddialarını yalanladı. Bu iddianın Demirtaş'ın gerçekleşmesini arzu ettiği hayalinden ibaret olduğunu belirten Bozdağ, "Bu büyük bir yalan. Terör örgütünün bu anlamda propagandasını yapıyor" dedi.

Bozdağ, Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çin'de İslam Kültür ve Sanat Eserleri" programının açılış törenine katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BDP'li Selahattin Demirtaş'ın, "400 kilometrekarelik alan PKK denetiminde" şeklindeki iddialarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, bunun iddiadan öte bir yalan olduğunu vurguladı. Selahattin Demirtaş'ın PKK terör örgütünün gerçekleştirmesini istediği belki bir hayali olduğunu anlatan Bozdağ, şöyle konuştu: "Ama büyük bir yalan. Terör örgütünün bu anlamda propagandasını yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her yerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği tamdır ve her yerini devletimiz, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz hakimdir. Herhangi bir yer bunun dışında değildir. Bu tamamiyle Selahattin Demirtaş'ın PKK terör örgütünün gerçekleştirmesini arzu ettiği bir hayalden ibarettir. Ama söylediği yalandır. Kendisi de biliyor onlar ne çok hayaller kurdular ve bütün hayalleri her defasında kabusa döndü. Böyle bir şey gerçekleştirmeleri hiçbir zaman söz konusu değil, bundan sonra da olması mümkün değildir. O yüzden PKK terör örgütünün yalanlarla propagandasını yapıyorlar."

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde CHP'nin gösterdiği çelenk tepkisiyle ilgili bir soru üzerine Bozdağ, kuralların herkes için geçerli olduğunu, kurallara herkes uyarsa ihtilaf çıkmayacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kurallara aykırı davranıp ondan sonra şikayet etmek doğru bir yaklaşım değil. Bu kurallar hepimizin uyması gereken kurallar" dedi. - İSTANBUL

Bozdağ\'dan Demirtaş\'ın İddialarına Yalanlama
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bozdağ'dan Demirtaş'ın İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement