Buldan Belediye Başkanı'na Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Politika

Buldan Belediye Başkanı'na Verilen Hapis Cezası

Buldan Belediye Başkanı\'na Verilen Hapis Cezası

Buldan Belediye Başkanı Şevik: "Kamu adına açılan davaya kamu adına hiçbir kurum müdahil olmamıştır. Yargılamaya taraf olan cumhuriyet savcısı bizim beraatımızı istemiştir"

03.12.2013 18:39

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, hakkında açılan ve yerel mahkemenin 3 yıl 4 ay hapis ile 2 yıl kamu hizmetlerinden men cezasına hükmettiği davaya ilişkin, kamu adına açılan davada, kamu adına hiçbir kurumunun müdahil olmadığını, yargılamaya taraf olan cumhuriyet savcısının da beraatını istediğini belirtti.

Şevik, Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesince hapis cezasına çarptırıldığına dair basında çıkan haberler üzerine, belediye binasında avukatı ve partililerle bir araya gelerek konuyu değerlendirdi.

Değerlendirme toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Şevik, Türkiye'nin 2014 yerel seçimlerine hazırlandığı kritik günlerde, aday adaylığını açıklamış bir belediye başkanı olarak hakkında çıkan haberlerin, adaylık açıklamalarının arifesine denk getirilmesinin manidar olduğunu savundu.

Şevik, yapılan haberlerin, siyasi ve kişisel çıkar hesaplarının ürünü olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"(Bu haberler) Bilinmelidir ki, ne bizim hizmete talip olmamıza engel olabilir ne de üstümüze çamur sıçratmak isteyen küçük hesap adamlarına fayda sağlar. Aksine, 7 yıldan bu yana sürdürdüğümüz çalışmaların farkında olan sağduyulu Buldan insanımızın daha da bilinçli ve güçlü olarak bize olan desteğini sağlamlaştırmasına yol açar. Ben Buldan Belediye Başkanı ve yeni dönemde hizmet etmeye talip aday adayı olarak, bu çıkar hesaplarının boşa çıkacağına eminim. Adaylığımızdan ve hizmet aşkımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Haberlere konu davanın, Buldan Belediyesi tarafından, kilit taşı döşemesi için verilen iş bitirme belgelerinin ödenmesi yöntemine ilişkin olduğunu belirten Şevik, şöyle davam etti:

"Bizim göreve gelişimizden önce 2007 yılında belediye ihalelerini alan firma, bizim dönemimizde de çalışma ihaleleri almıştır. Olayın bizim aleyhimizde yargıya intikal eden boyutu şudur; bizim yapmamız gereken hak edişlerin zamanında ama yasanın öngördüğü biçimde tek tek belgeler üzerinden değil, toplam olarak iş bitirme belgesi düzenlenmiş olmasıdır. Kaldı ki bu durum İl Özel İdaresinin uyarısı ile bizzat belediye başkanı olarak tarafımdan düzeltilmiştir. Aslında bu dava bizim haklılığımızı kanıtlayan karinelerle devam etmiştir. Kamu adına açılan davaya kamu adına hiçbir kurum müdahil olmamıştır. Yargılamaya taraf olan cumhuriyet savcısı bizim beraatımızı istemiştir. Mahkeme tarafından karara bağlanan davayı bizzat cumhuriyet savcısı daha ilk gün bozulması talebiyle temyize göndermiştir." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Buldan Belediye Başkanı'na Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement