Bakan Güllüce, Gümüşhane Valisi Mayda'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce, Gümüşhane Valisi Mayda'yı Ziyaret Etti

Bakan Güllüce, Gümüşhane Valisi Mayda\'yı Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gümüşhane'de Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

11.03.2014 20:12  Güncelleme: 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Coğrafya ve nüfus büyüklüğüne baktığınızda biz dünyanın on büyük ülkesinden biriyiz. Hem coğrafya hem de nüfus büyüklüğüne bakarsanız ilk on ülkeden biriyiz. Dünyada ekonomide de on ülkeden biri olacağız" dedi.

Bakan Güllüce, ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gümüşhane'de Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili Bakan Güllüce'ye bilgi veren Mayda, ziyaret anısına üzerinde Osmanlı döneminde basılan gümüş sikkeler bulunan plaket ve pestil takdim etti.

Daha sonra kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, illerin merkezi hüku aldığı ödeneğin daha çoğunu almaları gerektiğini, ekonomi geliştikçe, Anadolu şehirlerinin daha gelişeceğini, daha da güzelleşeceğini söyledi.

Türkiye'yi batı, dünya, insani yaşam standartlarına yetiştirme çabası içinde olduklarını belirten Bakan Güllüce, şöyle devam etti:

"Başbakanımız ve hükümetimiz, bu konuda dertliyiz. Derdimiz, milletin dertlerini çözmektir. Milletin dertlerini çözmekte dertli değilsen, ona da vah demek lazım. Biz, 'Yarabbi milletin dertlerini çözme derdini bizden alma' diye dua ederiz. Bu dert bizde hep kalsın. Bu dert bizde kalsın ki biz millete hep hizmet edelim. Bu milletin bir tane evsizi, işsizi, aşsızı, kimsesizi, yetimi kalmasın. Bu milletin hepsi gülen insan haline dönsün. Biz bunu başaracağımıza da inanıyoruz. Başaracağımıza, bize verdiğiniz destekten dolayı inanıyoruz. Siz, 'Ey uzun adam, sen çalış, biz arkanızdayız' diyorsunuz."

Türkiye'de 2023'e kadar sıfır atık projesini hayata geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Güllüce, "Arıtma problemi olmayan bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Arıtma, katı atık, çöp gibi problemlerin konuşulmadığı bir Türkiye haline gelmek istiyoruz. İçme suyu sorunu olmayan, içme suyunu keson kuyularla değil, enerji masrafı yapmadan kaynaktan sağlamak için çalışıyoruz. Enerji tasarrufu etmek zorundayız. Kuyudan su çektikçe enerji israfı yapıyoruz. Bu da bizim temel projelerimizden biridir. Bazı yerlerde ne yaparsanız yapın, cazibeyle su bulunamıyor ama elverişli yerleşim yerlerimizde elektrikle kuyudan içme suyuna son vererek enerji tasarrufu sağlayacağız" diye konuştu.

-"30 Mart yerel seçimleri genel seçim havasına sokuldu"

Bakan Güllüce, istemedikleri halde 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasına sokulduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Biz hızlı tren, dünyanın en büyük havaalanı, İstanbul'dan Almatı'ya kadar gidecek tren hatları düşünüyorduk. 2023'e kadar katı atığı, içme suyu halledilmemiş yerleşim yerimiz kalmasın istiyoruz. Projelerimizle konuşuyorduk. Ötekiler ne diyordu? Başbakanın anası diyor. Böyle bir şey, böyle bir siyaset olabilir mi? Başbakanın değil, hiç kimsenin anasına kimsenin bir şey söyleme hakkı yok. Ayıp bir şey. Bu ülkede seviye bu kadar düştü. Televizyonlarda neler yapacağını söyleyen bir siyasetçi ile muhatap oluyor musunuz? Sadece çamur atma, sadece karşı tarafa hakaret etmek, karşı tarafı kötülemek. Peki sen geldiğin zaman ne yapacaksın? 'Boğaz Köprüsünü durduracağım, hava alanını yaptırmayacağım.' Projeleri, projeleri engellemek. Böyle siyasetçilerin bu ülkeye ne kadar hayrı olur, onu sizlerin takdirine bırakıyorum. Dünyada, Türkiye'nin 'en'lerini konuşan bir ülke olmak istiyoruz. Bundan hepimizin kıvanç duymak, sevinmek durumunda olmalıyız."

-"Türkiye'nin önü çok açık"

Bakan Güllüce, Türkiye'nin önünün çok açık olduğunu vurgulayarak, gençlere hitaben sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu toprakların çocukları olduğunuz için, Türk milletinden olduğunuz için, şu bayrağın altında olduğunuz için dünyanın en büyük on ülkesinden birisiniz. Coğrafya ve nüfus büyüklüğüne baktığınızda biz dünyanın on büyük ülkesinden biriyiz. Hem coğrafya hem de nüfus büyüklüğüne bakarsanız ilk on ülkeden biriyiz. Dünyada ekonomide de on ülkeden biri olacağız. Yunanistan'ın nüfusundan fazla ilkokulda okuyan, üniversitelerimizde okuyan öğrencilerin nüfusundan daha az nüfusu olan ülkelerin karşısında dev gibi bir devletin çocuğusunuz. Göğsünü gere gere, 'ben bu vatanın çocuğuyum' diyerek kendini morallendir. Ecdadın nasıl saffetli ise geleceğin de öyle saffetli olacak. Geleceğin de öyle muhteşem olacak. Geleceğe umutla bakın. Dev gibi bir ülke oluyoruz. Dev gibi bir milletiz zaten, çok gelişen, kalkınan, bütün dünyanın yoksullarına sahip olan, bütün mazlum milletlere ağabeylik yapacak ve bütün dünyanın şefkat beklediği bir ülkeyiz. Gazetelerde çıkan moral bozucu şeylere kafanı takma. Anadolu anasının sana verdiği maya ile telkinle ruhla maneviyatla kendini donat ve 'ben 2023'te dünyanın ilk on ekonomik ülkesinden birisi olacağım' de. Durmayın, koşun. Gençlerin moralini bozan kara propagandaya, bu günlük siyasilere, günlük siyasi haberlere de aldanmayın."

-"Bizi dize getiremezsiniz"

Bu milletin en kötü günlerini aşmayı başarabildiğini belirten Bakan Güllüce, "Biz, ayaklarımızda çarık yokken Rus ordularını yenmiş milletin torunlarıyız. Biz şimdi tankını, helikopterini yapan bir milletiz. Dünyada en fazla proje üreten mühendislere sahip bir milletiz. Bizim hava alanlarımızı, gelişmemizi engellemeye çalışan ülkelere sesleniyorum; bizim ayağımızda çarık yokken bizi dize getiremediniz. Biz 76 milyonuz. Kendi teknolojisini yapan bir ülkeyiz. Kendi mühendislerimiz, profesörlerimiz var. Gençlerimiz, yiğitlerimiz var. Analarımız var, Anadolu mayamız var. Bizi dize getiremezsiniz. Bu nedenle herkes çalışmalı, koşmalı, daha fazla gayret, daha fazla çalışma, daha fazla üretim, daha fazla zenginlik. Biz bu ülkeyi uçurmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce, daha sonra beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, belediye başkanları, belediye başkan adayları ve partililerle esnaf ziyaretinde bulundu.

Bakan Güllüce, Gümüşhane'deki ziyaretin ardından Bayburt'a gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce, Gümüşhane Valisi Mayda'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement