CHP'de Bazı Eski İl Başkanları ve Delegelerden Bildiri - Son Dakika
Politika

CHP'de Bazı Eski İl Başkanları ve Delegelerden Bildiri

CHP'de bazı eski il başkanları ve kurultay delegeleri, son yerel ve genel seçim, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı seçim süreçleri ve koalisyon görüşme sürecinin iyi yönetilemediğini belirterek, partinin yapılacak bir erken seçime "mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgar ve yeni bir yapıyla girmesi" gerektiğini bildirdi.

18.08.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de bazı eski il başkanları ve kurultay delegeleri, son yerel ve genel seçim, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı seçim süreçleri ve koalisyon görüşme sürecinin iyi yönetilemediğini belirterek, partinin yapılacak bir erken seçime "mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgar ve yeni bir yapıyla girmesi" gerektiğini bildirdi.

CHP Samsun eski İl Başkanı Mehmet Atalay tarafından kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve aralarında kurultay delegesi de olan eski il başkanlarının, dün Ankara'da Park Oteli'nde bir araya gelerek, CHP'nin genel durumunu görüştükleri ifade edildi.

Görüşme sonrası bir bildiri yayımlanmasına karar verildiğine işaret edilen açıklamada, CHP'nin 7 Haziran genel seçimlerine "iktidar" hedefiyle girdiği ancak bir önceki genel seçimlere kıyasla 1 puan kaybettiği ve yüzde 25 civarında bir oy aldığı vurgulandı.

Bu sonucun birçok açıklaması olabileceği ve tartışılabileceğine değinilen açıklamada, "Ancak hiçbir şekilde bir başarıdan söz edilemez. CHP son üç seçimde aldığı yüzde 25'ler civarındaki bir oy oranını yeterli bulacak ve başka partilerin başarısını kendi başarısı sayabilecek bir parti değildir. CHP'nin tek ve ana hedefi iktidar olmaktır. İçinden geçtiğimiz süreçte AKP yeniden tek başına iktidar olabilmek için halkın iradesini yok saymakta, ülkeyi kaosa sürüklemek pahasına erken bir seçime sürüklemektedir. O zaman sorulması gereken asıl soru erken seçime kadar geçecek 3 ay gibi kısa bir süre içinde CHP'nin bu oyunu bozacak oy sıçramasını nasıl gerçekleştirebileceği sorusudur" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, "7 Haziran seçiminde test edilen, ancak yüzde 25 oy alabilen ve iktidar olabileceğine ilişkin psikolojik bir oy eşiğini geçemeyen bir partinin hiçbir şeyi değiştirmeden seçime girmesinin istenilen başarıyı getirmesi beklenemez" ifadesine yer verilerek, CHP'nin en kısa zamanda kendisini halkın umudu haline getirecek bir silkinmeye ihtiyacı bulunduğuna işaret edildi.

"Toplum CHP yapılanmasının bu vaatleri gerçekleştirebileceğine inanmamıştır"

CHP'nin tüm toplumsal kesimlere yönelik vaatlerine rağmen, 7 Haziran seçimlerinde istenilen başarıyı yakalayamamasının temel nedeni "topluma heyecan, umut ve özellikle güven verecek yönetim anlayışından yoksun olması" olarak gösterilen bildiride, "Seçmen vaatleri çekici bulmuş ancak mevcut CHP yapılanmasının bu vaatleri gerçekleştirebileceğine maalesef inanmamıştır" ifadesi kullanıldı.

CHP'nin Türkiye'nin en yetkin ve en donanımlı insan kaynağı potansiyeline sahip parti olduğuna dikkati çekilen bildiride, CHP'nin "bir türlü" bu ortak aklı harekete geçiremediği, bu potansiyeli de yönetim kadrolarına taşıyamadığı savunuldu.

"Parti sağ kadrolara yöneldi..."-

CHP'nin "seçmeni heyecanlandırabilecek dürüst, güvenilir, yetişmiş kadrolarından yararlanmadığı, bunun yerine sağ'dan oy alabilme adına sağ kadrolara yöneldiği" iddia edilen bildiriye şöyle, devam edildi:

"Özellikle son yerel ve genel seçim, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı seçim süreçleri ve koalisyon görüşme süreci maalesef iyi yönetilememiştir. Ülkemiz çok zor günlerden geçmektedir. Toplumsal huzur bozulmuş, yeniden kan akmaya başlamıştır. Bu sorunu ancak CHP çözebilir, barış ve kardeşliği ancak CHP sağlayabilir. Bu nedenle CHP'nin mutlaka iktidara gelmesi gerekir. Toplumda geleceğe ilişkin bir umutsuzluğun egemen olduğu, partililerimiz ve tabanımızın hayal kırıklığı yaşadığı yadsınamayacak bir gerçektir. Bu yılgınlık ve umutsuzluğun mutlaka bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Önümüzde ülkemizin kaderinin belirleneceği hayati bir erken seçim vardır. CHP bu seçime mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgar ve yeni bir yapıyla girmelidir. Partiyi seçime götürecek Parti Meclisi ve MYK gibi partinin en üst organları partinin geleceğini her şeyin önünde tutacak, CHP'nin ruhunu ve özünü yansıtacak,  partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Bu nedenle, CHP'yi tüm ülkede ve halkımızda umut, heyecan ve güven yaratabilecek, örgütlerimizi motive edebilecek, partinin sol, sosyal demokrat, halkçı ve devrimci çizgisini öne çıkaracak, tümüyle yenilenmiş bir yönetim yapısına kavuşturmak için gerekli eylem ve uygulamaların acilen hayata geçirilmesi yaşamsal önem taşımaktadır."

Bildiride imzası olan isimlerin, CHP'nin tanımlanan yönetim yapısına kavuşturma amacıyla yapılacak çalışmaları yürütmek üzere oy birliği ile bir "Yürütme Komitesi"ni görevlendirdiği de kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'de Bazı Eski İl Başkanları ve Delegelerden Bildiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement