CHP'den İstifa Eden Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Başkanı Oldu - Son Dakika
Politika

CHP'den İstifa Eden Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Başkanı Oldu

CHP\'den İstifa Eden Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Başkanı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek AK Parti'ye geçen Sinan Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Bakanlığı görevini Veli Suroğlu'ndan devraldı.

16.09.2013 17:36

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek AK Parti'ye geçen Sinan Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Bakanlığı görevini Veli Suroğlu'ndan devraldı.

Eski CHP Tunceli milletvekili olan Sinan Yerlikaya, bir süre önce CHP'den ayrılarak AK Parti'ye geçmiş ve parti rozeti de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine törenle takılmıştı. Geçen ay istifa ettikten sonra parti tarafından görevlendirilen Yerlikaya, bugün kente gelerek parti il başkanlığı görevini eski başkan Veli Suroğu'ndan devraldı. Devir töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, eski başkan Veli Suroğlu'nun parti için yaptığı çalışmaları sıralayarak bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yerlikaya, Başbakan'ın daha önce Dersim katliamı kınaması ve devlet adına özür dilemesinin büyük bir olay olduğunu dile getirerek, "Dersim isminin iadesi ise bu olayın somutlaştırmasıdır. Şu anda Sayın Başbakan'ın yapmak istediği budur. Bundan sonra Dersim olarak siyasette ve ekonomide yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Alevilik ve cemevlerine statü verilmesi konusunda ise, "677 sayılı yasanın değişmesi lazım. Bu yasa diğer tarikatlara uygulanmadığı halde alevi kesimine uygulandı. Bu yasanın mecliste yeni bir yasa ile kaldırılması gerekiyor. Burada da daha çok CHP'ye görev düşüyor. Çünkü bu yasa CHP döneminde Atatürk tarafından getirilen bir yasadır. Bu yasa ancak onların teklifi ve Ak Parti'nin desteği ile kaldırılır. Cemevlerine statü tanınmasını yolunu, cemevlerini vakıf haline getirerek buldular. Bu şekilde yasal bir statü kazandırıldı" diye konuştu.

İnsanların burayı ibadethane olarak gördüklerini dile getiren Yerlikaya, "Sen bu hakkı versen de vermesen de insanlar burada ibadet etmeye devam edecek. Her türlü inanç kendini özgürce ifade edebilmeli bu böyle olduğu zaman Alevi gençleri de fazla olaylara girmeyecek. Ama sen bu adamlarını ibadetlerini, yolunu erkanını kapatırsan, tabi ki çatışmalar olacak, daha kötü şeyler olacak. Bu tür çatışmaların ortadan kalmasının yolunun cemevlerini ibadet yeri olarak kabul etmek inanç özgürlüğünün çağdaş hukuk devletinde sağlamaktır" diye konuştu.

Yerlikaya sözlerinin sonunda Tunceli'de, yerel seçimlerde iddialı olduğunu kaydetti. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den İstifa Eden Yerlikaya, AK Parti Tunceli İl Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement