CHP İl Başkanının, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası - - Son Dakika
Politika

CHP İl Başkanının, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası -

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

18.06.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Şenol hakkında "Başbakan Erdoğan'a hakaret" ve "Hükumeti alenen aşağılamak" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şenol, avukatları Mehmet Zengin ve Ali Fuat Çetinkaya'nın hazır bulunduğu duruşmaya CHP il yönetimi ve partililer de katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in, Şenol'dan şikayetçi olduklarına dair dilekçenin dava dosyasına eklenmesiyle başlayan duruşmada hakim Halil İbrahim Kibar, savcılığın iddianamesini hatırlatarak Şenol'dan savunmasını yapmasını istedi.

Şenol, 17 Aralık operasyonunun Türkiye çapında ses getirdiğini, partilerinin Türkiye genelinde yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto amacıyla bir dizi eylem yaptığını söyledi.

Birçok emniyet mensubu ve savcının operasyondan sonra görevden alındığını, 4 bakanın istifa ettiğini ifade eden Şenol, Başbakan Erdoğan'ın da hükumetin başı olarak bundan sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Şenol, bu sebeple demokratik hakkını kullandığını ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren bir açıklama yaptığını söyledi. Açılan davanın yargıya müdahale anlamı taşıdığını öne süren Şenol, bu durumu davayı protesto ettiğini anlattı.

Şenol'un avukatı Çetinkaya da davanın açılmasının demokrasi ayıbı olduğunu savunarak, "Müvekkilim bir partinin il başkanıdır. Gerekli gördüğü siyasi eylemi ortaya koymak zorundadır. Bu, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Müvekkilim yasal zemin içinde eleştiri hakkını kullanmıştır" dedi.

Avukat Zengin de davanın siyasi bir dava olduğunu iddia ederek, "İddianamede 100 kişilik katılımla bu suçun işlendiğine dair bölüm bulunuyor. Biz 40 kişiydik. Diğer 60 kişi de bizi izlemeye gelen polislerdi. Toplantıda kamu malına zarar verilmedi, şiddet olmadı" şeklinde konuştu.

Daha sonra kararını açıklayan hakim Kibar, "Sanığın yasal çerçevede eleştiri hakkını kullandığını düşünüyorum" diyerek Şenol'un beraatine karar verdi.

Mahkeme sonrasında gazetecilere açıklama yapan Şenol, ilk celsede beraat ettiğini, mutlu olduğunu söyledi.

Demokratik ülkelerde ülkeyi idare edenlerin daha hoşgörülü olmaları gerektiğini belirten Şenol, şöyle konuştu:

"Muhalefetin eleştirilerine göğüs germek zorunda. Bunlar hoş şeyler değil. Konuşmamız, yolsuzluk operasyonu sonucu gelişmeleri protesto etmek için hükumeti istifaya davet ettiğimiz bir konuşmaydı. Orada kişilik haklarına en ufak bir lafımız yoktu."

- Olayın geçmişi

CHP İl Başkanı Şenol, 28 Aralık 2013'te protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, 17 Aralık gelişmeleri karşısında hükumeti eleştirmişti, Başbakan Erdoğan'a yönelik ifadeler kullanmıştı.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Sabri Keskin, konuşma hakkında inceleme başlatmış, 31 Mart 2013'te "Başbakana hakaret" ve "Hükumeti alenen aşağılamak" suçlarından Şenol hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 251/1 maddesi gereğince 2 yıla hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

CHP İl Başkanının, Başbakan Erdoğan\'a hakaret davası -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İl Başkanının, Başbakan Erdoğan'a hakaret davası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement