CHP'li Başkan'dan Kefillik Tepkisi - Son Dakika
Politika

CHP'li Başkan'dan Kefillik Tepkisi

CHP\'li Başkan\'dan Kefillik Tepkisi

Erbakan'ın Borcuna Kefil Olan Milda Firmasına, CHP'li Başkan Tepki Gösterdi.

14.08.2010 18:09

Necmettin Erbakan'ın "Kayıp trilyon" davasından kaynaklanan 14 milyon liralık borcuna kefil olan ve bunun da 1 milyon lirası ödeyen MİLDA adlı şirketin 23 milyon dolar borcu olduğunu ileri süren CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, bu kadar borcu olan bir kurumun kefilliğinin kabul edilmesini anlayamadığını söyledi.

Kurumun sahibi olduğu SEKA Aksu Kağıt Fabrikası'nın 1970 yılında 32 milyon dolar harcanarak 700 dönüm arazi üzerine kurulduğunu anlatan, 125 lojman ve 8 megavatlık enerji santrali ile birlikte dev bir fabrika olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Gezmiş, fabrikanın AKP iktidarının ilk yılında, 2003'de 3.5 milyon dolara özelleştirildiğini hatırlattı. Gezmiş, "Bilirkişi değeri 60 milyon lira olmasına rağmen 3,5 milyon dolar gibi komik bir rakama, Milli Gazete'nin yan kuruluşu olan MİLDA'ya satıldı. Özelleştirildikten sonra süratle geriye gitti ve kapanma sürecine geçti. 2 senedir de kapalı. Bu zamana kadar çalışan işçiler 3 milyonu bulan alacakları için fabrikayı icraya verdiler" dedi.

TEDAŞ, SSK, Maliye, Belediye, Vergi Dairesi ve işçilere yaklaşık 23 milyon dolar borcu bulunan fabrikanın kapandığını ve çürümeye terk edildiğini kaydeden Gezmiş, "23 milyon dolar borcu olan firmanın kefilliği nasıl oluyor da bir başka borç için Hazine tarafından kabul ediliyor?" dedi ve şöyle devam etti: "Sayın Erbakan hocamıza MİLDA'nın yöneticilerinin kefil olduğunu, 1 milyon liranın peşin verildiğini, kalanının vadelere bölündüğünü öğrendik. Ama bizim bildiğimiz herhangi bir banka 23 milyon dolar borcu olan bir firmanın 14 milyon liralık borcu için kefilliğini kabul etmez. O yüzden bu çok garip bir durum."

Giresun'da şu an 7 bin kayıtlı iş arayanın bin 500'ünü SEKA'dan ayrılanlar olduğunu kaydeden CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, "Biz ısrarla bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmeye çalıştık. Buranın tekrar Giresun'a kazandırılması için tavrımızı ortaya koyduk. Çünkü burası çok değerli bir arazi. Giresun için kıymetli bir yer ve menfaatimiz için kullanılması gerekir" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Başkan'dan Kefillik Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement