CHP'li Başkanlardan Kardeşlik Mesajı - Son Dakika
Politika

CHP'li Başkanlardan Kardeşlik Mesajı

CHP\'li Başkanlardan Kardeşlik Mesajı

İzmir'de Birbirlerini Vurdurtmak İçin Adam Tuttukları İleri Sürülen Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, Ortak Açıklama Düzenleyip İddiaları Reddetti, Kardeşlik Mesajı Verdi.

21.10.2008 15:45

İzmir'de birbirlerini vurdurtmak için adam tuttukları ileri sürülen Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, ortak açıklama düzenleyip iddiaları reddetti, kardeşlik mesajı verdi.

Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen açıklamaya, Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer katıldı. Bulut ile Koçer, ortak açıklamaları öncesi, kol kola girdi, tokalaşarak kardeşlik mesajı verdi. Başkan Bulut, “Benim ve eski ilçe başkanımız hakkında gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi olmayan haberler üzerine bu buluşmayı zorunlu gördük. Cumhuriyet değerlerine inanan, çağdaş ve demokratik anlayışımızla önemli gelişmelere imza attık. Bu süreci yaşarken çok ilginç bulduğumuz haberler ve bazı gelişmelerle şaşkına döndük. Bize atfen yazılan haberler hepimizi şoke etti. Çiğli'de bundan yaklaşık iki yıl önce polisin de sorguladığı olaylarda, sanık konumunda olan bazı kişilerin verdiği beyanlar üzerine Cumhuriyet Savcılığı, benim ve eski ilçe başkanımızın yeniden ifadesine başvurmuştur. Bizler de bu kapsamda Sayın Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdik. Bu ifadelerimizde ne benim ne de Sayın Koçer'in birbirimize yönelik, bırakın suçlamayı, imada bile bulunmamız söz konusu değildir” dedi.

CHP'NİN YÜKSELİŞİNDE TUZAKTIR

Bulut, Koçer ile çok yakın arkadaş olduklarını, dosyanın kapatılması sırasında sansasyonel haberlerin yapılmasının, CHP'nin Çiğli'de yükselişinin önüne geçmek için bir tuzak olduğunu belirtti. Bulut, “Bizim Koçer ile yeğenlerimiz evli. Arkadaşlığın yanısıra akrabayız. Bizde ne aşiret, ne kan davası olur. Yapılan bu yakıştırmalarla, CHP'nin Çiğli'de yükselişinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu olayda hakkımda en ufak bir suçlama, kanıt, belge, bilgi yoktur. Tüm gelişmeleri Emniyet Müdürü'ne ve Vali'ye aktardım. Dolayısıyla ‘geçmiş sicili belli olan bir kişinin’ asılsız suçlamaları karşısında yapılan soruşturmanın çeşitli başlıklarla verilmesi gerçeklerden çok uzaktır ve manen bizi yaralamıştır. Değerli İlçe Başkanımız ile dün olduğu gibi bugün de yanyana olacağız. 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin daha büyük farkla seçimi kazanması için çalışacağız ve seçimi halk desteğiyle alamayacaklarını anlayanların oyunlarını da boşa çıkaracağız” dedi.

İSPATLASINLAR, KONAK MEYDANI'NDA KENDİMİ ASARIM

CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ise “Başkan Bulut ile geçmişten bu yana siyasi birlikteliğimiz var. Çalışmalarımızla, CHP'nin oyunu 6 binden 34 bine çıkardık. Birileri yükselişimizin önüne geçmek için bir takım provakasyonlara girdi. İnsanları kandırmaya başladı. Benim yeğenim olduğu iddia edilen kişi, yeğenim değildir. Ölen halamın eşinin, üçüncü evliliğinden olan oğludur. Başkan ve benim hakkında bir senaryo yazıldı ve oynandı. İspatlasınlar, Konak Meydanı'nda kendimi asarım” diye konuştu.

Koçer şöyle devam etti:

“Çiğli'de yaşanan olayların ardından yakalanan kişilerin görüşmelerinde bizim adlarımızdan söz edilmişti. Emniyet de 11 sorunun benim tarafımdan cevaplanmasını istemiş. Savcı da bu sorularını bana verdi, bir hafta içinde cevaplamamı istedi. Ben, Başkan Bulut'la bu işin takipçisiyiz. Ortaya atılan iddialar, komplodan başka bir şey değildir. En kısa sürede aydınlatılacağına inanıyoruz. Biz, bugüne kadar alnımıza leke sürmedik. Leke süren olursa alnını karışlarım.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çiğli İlçesi'nde gerçekleştirilen ‘Tırpan 1’ ve ‘Tırpan 2’ adlı operasyonların ardından genişletilen soruşturmada, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in, bir hafta arayla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök tarafından ifadelerine başvuruldu. Bulut ile Koçer'in birbirlerini vurdurtmak için adam tuttukları ileri sürüldü, bu konuda ifadelerine başvuruldu. İki yıl önce meydana gelen olaylarda Çiğli Belediye Başkanı Bulut bıçakla yaralanmış, daha sonra da o zaman CHP İlçe Başkanı olan Koçer de ayağından vurulmuştu. ‘Çiğli'de neler oluyor’ dedirten olaylar Çiğli Belediye Başkanı Bulut'un kardeşinin de kurşunlanmasıyla devam etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Başkanlardan Kardeşlik Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement