CHP'li Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kaplan Açıklaması

CHP\'li Kaplan Açıklaması

"Başbakan Erdoğan, öğrenci evleri ile ilgili meselede, 'ailelerin şikayetlerini' öne sürüyor. Türkiye'de yıllardan beri faili meçhul cinayetler, insan hakkı ihlalleri var. Bu konularda da ailele...

14.11.2013 11:51

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, öğrenci evleri ile ilgili meselede, "ailelerin şikayetlerini" öne sürdüğünü belirterek, " Türkiye'de yıllardan beri faili meçhul cinayetler, insan hakkı ihlalleri var. Bu konularda da ailelerin AİHM'e yapılan şikayet başvuruları var. O zaman o ailelerin şikayetlerini de dikkate alsın" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı ve sonrasında yaşanan olaylara değindi.

Taksim'de başlayan çevreci protestolara güvenlik güçlerinin orantısız ve sert müdahale ettiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kışkırtıcı ve ötekileştirici tavırlarının olayları daha da büyüttüğünü iddia eden Kaplan, Hükümet'in, Gezi Parkı eylemleri sonucunda, ülke içinde ve dışında prestij kaybettiğini, korkuya kapıldığını savundu.

Kaplan, "Ülkenin her yenide cadı avı başladı, 'ben bilirim, dediğimi yaparım' anlayışı hakim oldu. Birçok yerde gezi parkı eylemerine katıldığı, desteklediği ya da katılımı teşvik edici davranışlarda bulundu diye, bir dizi hukuksuz, keyfi soruşturmalar başladı. Başbakan bunu yaparken, asıl hedefi gençleri yıldırmak, baskı altına almak ve sindirmektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, öğrenci evleri ile ilgili meselede, "ailelerin şikayetlerini" öne sürdüğünü belirten Kaplan, "Madem ailelerin şikayetlerini dikkate alıyor, Türkiye'de yıllardan beri faili meçhul cinayetler, insan hakkı ihlalleri var ve her gösteriye katılan kişi terör suçlusu diye cezaevine konuluyor. Bu konularda da ailelerin AİHM'e yapılan şikayet başvuruları var. O zaman o ailelerin şikayetlerini de dikkate alsın" diye konuştu.

Kaplan, Gezi Parkı olaylarının ardından sürgünler, yer değiştirmeler, öğrencileri yurtlardan çıkarmalar, kredilerini kesmeler yaşandığını, çalışanlara mobbing uygulandığını iddia ederek, bu eylemlere katılanları ve destekleyenleri teşvik ettiği gerekçesiyle 15 yıldan beri Gebze'de anadolu lisesinde İngilizce öğretmenliği yapan kadın öğretmenin Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Ballar Köyü Ortaokulu'na sürgün edildiğini söyledi. Öğretmenin evli ve 2 çocuğu olduğunu ifade eden Kaplan, konuyu sorduğu valiye, "öğretmeni istifaya zorluyorsunuz, eziyet ediyorsunuz" dediğini anlattı.

Adalet Bakanlığı'nın başsavcılıklara yazı yazarak, Gezi Parkı sonrasındaki eylemlere katılan, tutuklanmayan, gözaltına alınıp serbest bırakılanların isimlerini istediğini belirten Kaplan, "Bu davranışlar faşistçe bir yaklaşımdır" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement