CHP'li Milletvekillerinden Kanun Teklifleri - Son Dakika
Politika

CHP'li Milletvekillerinden Kanun Teklifleri

CHP\'li Milletvekillerinden Kanun Teklifleri

CHP İzmir Milletvekili Yüksel, devletin tazminata mahkum olmasına neden olan kamu görevlilerinin bu tazminatı ödemesi, aksi durumlarda tazminatın Başbakan veya ilgili bakan tarafından karşılanması; CHP İstanbul Milletvekili Tanal da her vatandaşa 10 metreküpe kadar suyun belediyeler tarafından ücretsiz verilmesi için kanun teklifi verdi

04.07.2013 12:51

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve arkadaşları, devletin tazminata mahkum olmasına neden olan kamu görevlilerinin bu tazminatı ödemesi, aksi durumlarda tazminatın Başbakan veya ilgili bakan tarafından karşılanması; CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da her vatandaşa 10 metreküpe kadar suyun belediyeler tarafından ücretsiz verilmesi için kanun teklifi verdi.

Yüksel ve 33 milletvekili arkadaşının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, devletin tazminata mahkum olmasına neden olan kamu görevlilerine bu tazminatın rücu edilmesinin zorunlu hale gelmesini öneriyor. Teklif, merhangi bir nedenle sorumlu personele rücu etme işleminin gerçekleştirilmediği durumlarda ise tazminatın Başbakan ve ilgil bakana rücu edilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, son Gezi Parkı odaklı eylemlerde polisin orantısız ve aşırı kuvvet kullandığı ifade edilerek, "Bu insanlar elbette uğradıkları bu haksız ve orantısız şiddetin hesabını yargı makamları aracılığıyla soracaklardır. Ancak bu süreçte Türkiye herhangi bir tazminat ödemeye mahkum edilirse bunun cezasını tüm toplumumuz değil, sorumlular çekmelidir" denildi.

-Ücretsiz su teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmat Tanal da her vatandaşa 10 metreküpe kadar suyun belediyeler tarafından ücretsiz verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da değişiklik öngörüyor.

Suyun her vatandaşa tanınan bir devlet hizmeti olması gerektiğinin vurgulandığı gerekçede, her vatandaşa 10 metreküpe kadar suyun belediyeler tarafından ücretsiz verilmesi amaçlanıyor. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Milletvekillerinden Kanun Teklifleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement