CHP'li Özgündüz'den Cumhurbaşkanlığı Forsunda Değişiklik Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'li Özgündüz'den Cumhurbaşkanlığı Forsunda Değişiklik Teklifi

CHP\'li Özgündüz\'den Cumhurbaşkanlığı Forsunda Değişiklik Teklifi

Özgündüz, Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının, Safeviler devletini de kapsayacak şekilde 17'ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

08.12.2014 13:50

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının, Safeviler devletini de kapsayacak şekilde 17'ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Özgündüz'ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Arması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

Teklif, Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki Türk devletlerini temsil eden yıldız sayısının 16'dan 17'ye çıkarılmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, bilim insanlarının, Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan Türk devletlerinin sayısı olan 16 rakamıyla ilgili tartışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Bu tartışmalardan en köklüsünün Türk Devletlerinin sayısının 16'dan  fazla olmasıyla ilgili olduğu belirtilen gerekçede, "1501 yılında kurulan Safeviler, Cumhurbaşkanlığı  armasında  yer  almayan  bir  Türk  devletidir.  Bu nedenle  yasa teklifi  ile Türkiye  Cumhuriyeti'ni  simgeleyen  güneşin  etrafındaki  yıldızların sayısının 17'ye yükseltilmesi amaçlanmaktadır" denildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Özgündüz'den Cumhurbaşkanlığı Forsunda Değişiklik Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement