CHP Sosyal Medyayı "Bilişim Gönüllüleri" ile Takip Edecek - Son Dakika
Politika

CHP Sosyal Medyayı "Bilişim Gönüllüleri" ile Takip Edecek

CHP Sosyal Medyayı "Bilişim Gönüllüleri" ile Takip Edecek

CHP, resmi sitelerinden ve hesaplarından yapılan haberleri daha geniş kitlelere ulaştırmak ve parti aleyhine çıkan haberlere daha hızlı tepkiler verebilmek amacıyla "Bilişim Gönüllüleri" uygulama...

15.11.2013 11:12

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP, resmi sitelerinden ve hesaplarından yapılan haberleri daha geniş kitlelere ulaştırmak ve parti aleyhine çıkan haberlere daha hızlı tepkiler verebilmek amacıyla "Bilişim Gönüllüleri" uygulaması başlattı.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilişim konusuna çok önem veren bir parti olduklarını ve iletişim açısından da bu teknolojik olanakları en iyi şekilde kullanmak istediklerini söyledi.

"Hem halkımızın bize görüşlerini iletmesi hem de bizim kendi görüşlerimizi halkımıza iletmemiz çok önemli" diyen Halıcı, şöyle konuştu:

"Ancak parti yöneticilerinin ve genel merkezin açıklamaları zaman zaman maalesef yazılı ve görsel medyada yer almıyor. Bu eksikliği en iyi biçimde, teknolojiyle elektronik ortamla giderebileceğimize inanıyoruz. Teknolojinin gelişmesi de bize bunu işaret ediyor. O yüzden bu alanı çok daha etkin kullanma konusunda kararlılık içerisindeyiz. Daha önce yaptığımız parti intraneti gibi uygulamalarımız var. Bunları aktif şekilde kullanıyoruz. Bilişim gönüllüleri de bu paralelde ortaya koyduğumuz yeni bir uygulamadır. Bunu diğer uygulamalar da takip edecek."

CHP'nin resmi sitelerinden ve hesaplarından yapılan duyuru ve haberlerin daha geniş kitlelere erişiminin sağlanması amacıyla "Bilişim Gönüllüleri"ne ulaştırılacağını anlatan Halıcı, gönüllülerin ise bu bilgileri kendi çevrelerine, takipçileri paylaşacağını aktardı.

Bu şekilde bilgi ve duyuruların daha çabuk yayılmasını sağlayacaklarını bildiren Halıcı, "Bilişim Gönüllülerimiz ayrıca bizim elektronik ortamdaki gözümüz kulağımız olacak. İlgimizi çeken, ilgilenmemiz gereken bir konu hissettiklerinde bunları da bize iletecekler" diye konuştu.

-Hızlı ve anlamlı tepkiler verilmesi sağlanacak

Sosyal medyada zaman zaman yanlış haberler ve iftiralar maruz kaldıklarını dile getiren Halıcı, uygulamanın bu tür haberlere daha hızlı ve anlamlı tepkiler verilebilmesi olanağı sağlayacağını da kaydetti.

Hedeflerinin olabildiğinde geniş kitlelere ulaşmak ve CHP'nin bir "elektronik parti"ye dönüştürülmesini sağlamak olduğunu belirten Halıcı, "Önce parti örgütümüzle ve üyelerimizle, daha sonra bize oy veren bütün seçmenlerimizle, nihayi hedefimizde bütün vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim halinde olabilmek" dedi.

-Şiddet, nefret, hakaret ve iftiraya sıkı takip

Halıcı, tüm iletişimlerinde ve mesajlaşmalarında "şiddet, nefret, hakaret ve iftira" kavramlarına kesinlikle karşı olduklarını vurguladı. Bu tür eylemlere kayıtsız kalınmayacağını dile getiren Halıcı, şunları kaydetti:

"Bunu özenle takip ediyoruz. Hukuki olarak takip etmemiz gerekenler için de bir bilişim hukuku grubumuz var, onlar devreye girecek. Yanlış bilgilere de doğrusuyla anında yanıt verilecek. Bunun için merkezi yapılanmaya da gerek yok. Bunu gönüllülerimiz kendisi yaparak, bizimle paylaşacak. Bir ordu gibi düşünmüyoruz. Bir karar alıp, 'bu kararı herkes uygulasın' diye böyle bir çalışma planımız yok. Zaman zaman toplu hareket edebileceğimiz örnekler de olabilir ama ana amacımız CHP'nin fikirlerini, felsefesini benimseyen bütün vatandaşlarımızı bizim bu iletişimle ilgili etkinliklerinde bize destek olması." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Sosyal Medyayı 'Bilişim Gönüllüleri' ile Takip Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement