Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

"Üç dönem arka arkaya iktidar olan bir partinin Türkiye'yi getirdiği nokta, koalisyon dönemlerinin verdiği zarardan çok daha büyük bir zarardır.

05.12.2014 12:38

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Üç dönem arka arkaya iktidar olan bir partinin Türkiye'yi getirdiği nokta, koalisyon dönemlerinin verdiği zarardan çok daha büyük bir zarardır. Artık seçim barajının bir anlamı kalmadı" dedi.

Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, seçim barajı tartışmalarına değindi.

Seçim barajı ile istikrarın amaçlandığını belirten Bal, ancak hükümetin üç dönemlik tek başına iktidarında ülkeyi geriye götürdüğünü savundu.

Bal, "Koalisyonlardan istikrar olsun diye kaçılıyordu. Ama gelinen noktada üç dönem arka arkaya iktidar olan bir partinin Türkiye'yi getirdiği nokta, koalisyon dönemlerinin verdiği zarardan çok daha büyük bir zarardır. Artık seçim barajının bir anlamı kalmadı. Tek parti koalisyonlardan daha beter bir hale getirdi ülkeyi" diye konuştu.

Bugün medyaya, yargıya baskı yapanların, yargı kararlarını uygulamayanların Anayasa suçu işlediklerini ve birgün mutlaka hesabını vereceğini ifade eden Bal, "Ak saray ile ilgili yargı kararını uyguladınız mı, uygulamadınız mı? Bırakın laf kalabalığını, delikanlı gibi cevap verin. Hukuksuz mu, değil mi? Oradaki israfın hesabını verdin" değerlendirmesinde bulundu.

Bal, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin cemevlerine ilişkin kararını da hatırlatarak, bu kararın gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yargı paketinde yer alan "makul şüphe" tanımlamasını da eleştiren Bal, "Makul şüphe, hukuk normlarına uymuyor. Kumpas kurmak istiyorsanız birilerine, bu tip yol güzergahı uygularsınız. Umarım bu hususta da Anayasa Mahkemesi üzerine düşeni yapar" dedi.

Bal, açıklamalarının ardından bir gazetecinin seçim ittifakı tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine, partisinin ittifak arayışı içinde olduğu iddialarının toplum mühendisliği yapma arayışından kaynaklandığını söyledi. Partisinin küçük ve ittifaka ihtiyacı olan bir parti olduğu algısının yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Bal, "Biz DGP olarak seçime gireceğiz. Biz güçlüyüz. Bizim şimdilik bir ittifak arayışımız yok" ifadelerini kullandı. Bal, partilerinin kapısının herkese açık olduğunu vurgulayarak, "Birileri belli tekliflerle gelirlerse bizim kapımız açık" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement