Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ile görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ile görüştü
14.11.2023 18:36

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze'deki insanlık dramı ele alındı ve Bakan Fidan, yaşananların iki devletli çözümü hayata geçirmenin şart olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'deki insanlık dramının ele alındığı görüşmede Bakan Fidan, yaşananların iki devletli çözümü hayata geçirmenin şart olduğunu vurguladı. Bakan Fidan, Filistin meselelerinin çözümünün, BM kararları ve kabul edilen uluslararası parametreler çerçevesinde mümkün olabileceğini hatırlatarak, "Acilen tam ateşkes sağlanmalı. Akabinde de kalıcı ve adil bir barışın tesisi için harekete geçilmeli" dedi.

Yaşanan insani trajedinin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Bakan Fidan'ın, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi.

Bakan Fidan, Özel Koordinatör Wennesland ile yaptığı görüşmede, İslam İşbirliği Teşkilatı - Arap Ligi Zirvesinde alınan kararların takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement