Türkiye'den Cenevre'de sözde PKK temsilciliği açılmasıyla ilgili İsviçre'ye sert kınama: Bir gün sizi de vurabilir - Son Dakika
Politika

Türkiye'den Cenevre'de sözde PKK temsilciliği açılmasıyla ilgili İsviçre'ye sert kınama: Bir gün sizi de vurabilir

Türkiye\'den Cenevre\'de sözde PKK temsilciliği açılmasıyla ilgili İsviçre\'ye sert kınama: Bir gün sizi de vurabilir

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Cenevre'de PKK/YPG terör örgütü iltisaklı sözde bir temsilciliğin açılması nedeniyle İsviçre'nin Ankara Maslahatgüzar'ını Bakanlığa çağırdı. Bakanlık, olayla ilgili izahat istenen Maslahatgüzara İsviçre'nin protesto edildiğini aktardı. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Kendilerini hedef almıyor diye terör örgütlerine kucak açanlara bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

10.08.2021 17:14  Güncelleme: 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Cenevre kentinde sözde PKK temsilciliği açılmasının yankıları sürüyor. Dışişleri Bakanlığı, sözde temsilcilikle ilgili çağırdığı İsviçre'nin Ankara Maslahatgüzar'ına durumun protesto edildiğini aktardı.

KONUYLA İLGİLİ İZAHAT İSTENDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Cenevre'de PKK/ YPG terör örgütü iltisaklı "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliği" adı altında sözde temsilciliğin açılışının yapılmasına yönelik İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın Bakanlığa davet edilerek protesto edildiği ve Maslahatgüzar'dan konuyla ilgili izahat istendiği" belirtildi.

"TERÖR PROPAGDANDASINA DERHAL SON VERİLMELİ"

Açıklamada, "Bu konuda İsviçre makamları nezdinde evvelce de girişimler yapılmış olduğu hatırlatılarak bu kanlı terör örgütünün ve iltisaklı gruplarının dernek ya da sivil toplum örgütü gibi isimler altında propaganda ve meşruiyet kazanma girişimlerine hiçbir şekilde izin verilmemesi ve terör propagandasına derhal son verilmesi gerektiği vurgulanmıştır" ifadesi kullanıldı.

"KENDİLERİNİ HEDEF ALMIYOR DİYE KUCAK AÇANLAR"

Terörle mücadelede terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendilerini hedef almıyor diye terör örgütlerine kucak açanlara bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatıyoruz. Ülkemiz, AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK ve iltisaklı gruplarla mücadelesini her yerde kararlılıkla sürdürecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye'den Cenevre'de sözde PKK temsilciliği açılmasıyla ilgili İsviçre'ye sert kınama: Bir gün sizi de vurabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement