Endonezya Devlet Başkanı Biden'a Gazze'deki zulmü durdurma çağrısı yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Endonezya Devlet Başkanı Biden'a Gazze'deki zulmü durdurma çağrısı yaptı

Endonezya Devlet Başkanı Biden\'a Gazze\'deki zulmü durdurma çağrısı yaptı
14.11.2023 09:45  Güncelleme: 09:47

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede, Gazze'de yaşanan zulmü durdurmak için daha fazla çaba gösterme çağrısında bulundu. Biden ve Widodo, görüşmenin ardından Endonezya-ABD ilişkilerini kapsayıcı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldılar ve inovasyon, sürdürülebilir kalkınma, kamu sağlığı, dijital dönüşüm ve temiz enerji gibi alanlarda işbirliği yapacaklarını açıkladılar.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, bir araya geldiği ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'de "yaşanan zulmü durdurmak için daha çok şey yapma" çağrısında bulundu.

ABD'nin başkenti Washington'da bir araya gelen Biden ve Widodo, ikili görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Biden, konuşmasında, iki ülke ilişkilerine verdikleri öneme değindi ve ikili ilişkileri kapsayıcı stratejik ortaklık seviyesine çıkaracaklarını belirtti.

Widodo ise iki ülke ilişkilerinin önemini vurgulayarak, "Endonezya, ABD ile ortaklığımızın bölgesel ve küresel barış ve refaha katkıda bulunmasını umuyor. Bu nedenle, Endonezya ABD'yi Gazze'deki zulmü durdurmak için daha çok şey yapmaya davet ediyor. İnsanlık için ateşkes bir zorunluluk." dedi.

Endonezya ve ABD ilişkilerini "kapsayıcı stratejik ortaklık" seviyesine yükseltti

Biden ve Widodo, ikili görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, Endonezya-ABD ilişkilerinin "kapsayıcı stratejik ortaklık" seviyesine çıkartıldığı kaydedildi.

Bu ortaklık kapsamında, inovasyon, sürdürülebilir kalkınma, kamu sağlığı, dijital dönüşüm ve temiz enerji gibi alanlarda ikili işbirliği yapılacağı ifade edilen açıklamada, iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin de derinleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Endonezya Devlet Başkanı Biden'a Gazze'deki zulmü durdurma çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement