Kabine Toplantısında Putin Görüşmesi ve Ekonomi Planı Ele Alınacak - Son Dakika
Politika

Kabine Toplantısında Putin Görüşmesi ve Ekonomi Planı Ele Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda Rusya-Ukrayna Savaşı, tahıl koridoru ve dış yatırım odaklı ekonomi planını değerlendirecek. Ayrıca, Erdoğan'ın Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin şifreleri de paylaşılacak. JP Morgan'ın organizasyonunda gerçekleşen toplantıya katılan yatırımcıların çıktıları, döviz rezervi ve toplu sözleşme süreci de ele alınacak.

06.08.2023 09:49  Güncelleme: 09:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaset mesaisine pazartesi günü Kabine Toplantısı ile devam edecek. Milyonların gözünün çevrildiği toplantıda Rusya- Ukrayna Savaşı, rafa kaldırılan tahıl koridoru ve dış yatırım odaklı ekonomi planı değerlendirilecek.

PUTİN GÖRÜŞMESİNİN ŞİFRELERİ PAYLAŞILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin şifrelerini Kabine ile paylaşacak. Sorunun çözümü için sunulan öneriler ve onların nasıl hayata geçirileceği görüşülecek.

50 YATIRIMCININ KATILIMIYLA YAPILAN TOPLANTI DA MASADA

Ekonomi de Kabine'nin önemli başlıklarından biri olacak. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılan toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantı çıktılarını Kabine üyeleriyle paylaşacak.

ARTAN DÖVİZ REZERVİ DE ELE ALINACAK

Bakan Şimşek dış yatırımcıları Türkiye'ye çekmeye yönelik yürütülen ekonomi yönetiminin geldiği noktayı paylaşacak. Merkez Bankası'nın artan döviz rezervi de bu kapsamda ele alınacak.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ DE MASADA

Hafta ortasında başlayan ve memurları ilgilendiren toplu sözleşme süreci de gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur cephesinin beklentilerini başta Erdoğan olmak üzere Kabine'ye iletecek. İkinci toplantı öncesi ilk değerlendirme yapılacak.

Kabine Toplantısında Putin Görüşmesi ve Ekonomi Planı Ele Alınacak

Son Dakika Politika Kabine Toplantısında Putin Görüşmesi ve Ekonomi Planı Ele Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hamit Gündoğdu: Maliye bakanının açıklamalarına göre enflasyonun artışının suçlusu bulunduğuna göre bayağı rahatlamıştır hükümet... Maliye bakanı eğer ki maaşlara zam yapilmasaydi enflasyonu düşürdük diye bir açıklama yapması trajikomik olup acı acı gülümsemelere sebep olmuştur. Sanki 0 enflasyon olan bir ülkede % zammı bile çok görenler var... Artık buna da gülecek halimiz yok... 31 2 Yanıtla
  • Hüseyin Ermurat: Yav sizene avrupa derdi rusya derdi neyin peşindesiniz vermesin bugday zsten alıştık zamma ekmek oksun 9 tl görüsecekseniz suriyeler meselesini görüşün nedir bu avrupa zaten onların kanpına döndük alkış alacaksanız halkınızdan alın hiç iyiye gitmiyor benden demesi 13 1 Yanıtla
  • özer bergin: Emekli maaşına zam yapın boş işleri bırakın 7500tl ile geçinemiyoruz. 7 1 Yanıtla
  • bedir arslan: aman ekonomi için toplanmasın zamdan başka bir şey çıkmaz 4 0 Yanıtla

Advertisement